Sötét jövő

Napi kell: Hörcsög

2021. július 11. - Wittigen

Soron következő posztunk tárgyára egy katonai adok-veszek csoportban bukkantam rá, és meg kell mondjam az őszintét, azonnal szerelembe estem. Csak hát a szerelemnek ára van. Egészen pontosan 2 millió forint.

A lánctalpas motorok ötlete nem újdonság, szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki hallott már a Kettenradról, vagy látta már a következő képet:

Nem hiszem, hogy sokan tudnátok nevet kötni ehhez a lánctalpas aprósághoz (többek között én sem tudtam, és a "threaded motorcycle" kereső szavakkal bukkantam rá), de engedelmetekkel fényt hoznék a sötétségbe: a képen is látható gumilánctalpas motor neve "Lehaitre Tracked Motorcycle", mely francia feltalálójáról, J. Lehaitre -ról kapta a nevét.

Sajnos nem túl sk infó van a motorról, többek között az is rejtély, hogy miként kanyarodtál vele, ugyan a cikkben ez a sor olvasható: "az irányváltás a gumitalp kormányrudakkal oldalra történő mozgatásával válik lehetővé", de a fellelhető képek alapján a motor maximum csak álló helyzetében tudoott irányt változtatni. No, de térjünk csak rá e heti "már pedig én ezt akarom" cikkünk témájára, a хомяк-ra magyarul a Hörcsögre. Mert ki más, ha nem az oroszok?

A Hörcsög egy kicsit túlglorifikált tereprobogó, 150 cm3, és kb 40 km/h-ra képes (vagy éppen csak 25-re attól függ melyik forrást veszem alapul), Két változat van belőle, egy egy-lánctalpas és egy osztott lánctalpas, a feltehetően utóbbi kormányzása hasonlóan lehet megdva mint a többi tisztán lánctalpas járműnek melynek nincs kormányozható kereke. Az áruk azonban igen csak borsos, a kanyarodásban nem jeleskedő kb 1,5 millió forint, a fejlettebb modell pedib nagyjáól 2 millió forintot kóstál, ezért meg már inkább veszel egy motort magad és barkácsolsz rá lánctalpat otthon. Mondjuk még így is jobban átgondolt eszköznek tűnik, mint ez a zombi menekülő bicikli-krosszmotor hibrid.

Azonban mégiscsak, valahogy beleette magát  fejembe. Tud kanyarodni? Kérdéses, elméletileg a súlyod helyezgetésével lehetséges. Drága? Igen. Marha jól néz ki? Igen. Konklúzió? Kell. Azonban sajnos nem találom nyomát a forgalmazás beindításának, úgyhogy ez is csak egy álom marad (nem mintha lene elég pénzem akár csak a kormányozhatatlan verzióra).

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2916598234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása