Sötét jövő

Atropa sorozat

2022. január 03. - Wittigen

Az ATROPA kisfilmmel már foglalkoztunk 2015-ben (akkor még csak kisfilm volt egy egész estés mű ígéretével), és kellemes elmlékeket hagyott. Aztán törölték a videót és átmentek egy kanadai streaming oldalra, és a hozzáférésért 100 dollárt akartak. Aztán eltelt 6 év, és most visszatértek a Dust nevű Youtube csatornára, azonban ezúttal egy 7 részes sorozat képében. 

Szóval az első résszel ott hagytuk abba, hogy szereplőink az űr kellős közepn összeütköztek önmagukkal. Úgyértem Két Atropa összecsókolózott. És ezzel a felütéssel tűnt el a sorozat elég hosszú időre. Szóval lássuk miből élünk. Az első rész, gyakorlatilag egy és ugyan az, eltekintve néhány apróságtól. A VFX jeleneteket felújították, új skyboxok-ok készültek.

Eredeti verzió Dust kiadás

Illetve ami még feltűnt, hogy újra colorgradelték az epizódot. Megkapta az általam olyannyira gyűlölt hideg kék színkezelést. Nem értem, hogy a sci-fi film rendezők miért ódzkodnak a meleg színek alkalmazásától, pl az Alitának nagyon jól állt. No mindegy.

Eredeti verzió Dust kiadás

Ahogy én láttam a azonban csak néhány jelenetet érint ez a kék colorgrade, de elő fordulhat, hogy ezt is csak azért vélem felfedezni, mert a jó ég tudja, hogy törlés után honnét szereztem be ismét az Atropa pilot epizódját, lehet a tomörítés szállt el útközben. Mindezek mellett amúgy az új beállítások a VFX jelenetek előnyére váltak, ugyanis sokkal jobbak a kontrasztok.

Sztori

Az alkotók az egyik legnehezebben kivitelezhető ágat választották: !!SPOILER!! az idővel dolgoznak !!SPOILER!!, amit nagyon könnyű elronatni véleményem szerint, hála istennek nem eresztették bő lére a dolgokat, pontosan annyit foglalkoznak a dolgokkal, amennyiből nem futhattak bele a fejjel a falba. Néhány dolog amit kiemelnék, mert tetszett: A második epizód záró jelnenete elég erős Event Horizont vibe-ot árasztott magából, !!SPOILER!! mikor megtalálják a gépész hulláját !!SPOILER!!. Ezentúl van benne néhány erős jelenet, mely választott sci-fi ág velejárója. A legénység reakciója az események kibontakozásáráa tökéletesen hihető, néhány sci-fi rajongó emberen kívül mindenki így reagálna a helyzetre.  Az is tetszik (bár az indok nem) hogy a detektív miért nem engedte a kapitányt magával jönni (nem kell még egy Covenant szitu). Aztán a Morinda dizájna nagyon ott van a szeren, főleg a mozgatható hajtóművekkel, mely egy teljesen egyedi, de funkcionális hajó érzetét kelti. A sorozatot amúgy teljes egészében a Vimeo pénzelte, és visszatértek az első részben használt előre megépített űrhajó szetthez, ugyan azokkal a színészekkel, így, mint mondtam nem igen van változás (a stábtagoknak meg volt egy erős deja vu-juk). Ugyan nem fogsz tőle hátast dobni, de egy pofás sorozat lett, egy kerek sztorival. Természetesen hagy néhány kérdést maga után, de pontosan annyit, ami nem ront az élvezhetőségen, szóval nem húzták ki túl sokáig, hogy felesleges kérdések merüljenek. Mindenképpen ajánlom.. Alant egy playlistbe szedtem nektek a részeket.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8016699802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása