Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Obi-Wan visszaemlékezés kicsit másképp

2022. március 30. - Wittigen

Az évek során számtalan változat, feljavítás, "visszaállítás" és egyéb projekt övezte az SW univerzumot a rajongóktól. 2 legismertebb példul a Harmy féle De-Specialized változatok az eredeti trilógiából melyek a lehető legjobb minőséget és a megjelenéskori állapot elérését tűzték ki, illetve ennek ellentéte az Adywan féle Revisited trilógia, ami pedig épp a trilógia felturbózása plussz beleforgatott elemekkel. No meg ott van a Elveszett Jedi, mely egy okos újravágása a 8. résznek (bár a trilógiát nem menti meg). Azonban most nem a nagy lélegzetvételő projektekről akarok beszélni, úgyhogy hoznék egy rövidke, ám annál érdekesebb elgondolást.

Mindenki emlékszik a 4. rész pillanatára, mikor Luke megkérdezi Kenobit, hogy "Te harcoltál a Klón háborúban?" mire mindenki valószínűleg kerek szemekkel pislogott, hogy a mégis miben? Aztán egészen 2002-ig kellett várni hogy megértsük miről is beszéltek anno 1977-ben. Aztán 2005-ben a Sithek bosszúja feltette a pontot a képzeletbeli i betűre minden tekintetben. Bizonyos rajongók pedig úgy gondolták, hogy ideje felturbózni és még több fájdalmat adni Obi-Wan-nak miközben visszaemlékszik. És az eredmény szerintem egész jól sikerült. Kíváncsi leszek, hogy majd vajon a sorozatban foglalkoznak e a ténnyel, hogy vajon milyen traumát kell Obi-Wannak feldolgoznia, miután elbújdokol.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7316808872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása