Sötét jövő

Napi kell: Újabb retro tech

2022. december 22. - Wittigen

Újabb napi kell, újabb retró cucc, és természetesen egy újabb Sony ketyere. Kihajthatós? Igen. PDA? Igen. Idejét múlt? Talán. Kellene? Naná! Íme a Sony CLIÉ PEG-NZ90, az Arasaka felsővezetők kedvence, most beépített telekonferencia kamerával!

Ez az akkor csúcskategóriás PDA 2003-ban debütált, az NX széria tagjaként, melyek üzleti PDA-k voltak. Jelen modell amúgy nem csak kihajthatós volt, hanem még tengely körül forgatható is. Emellett egy 2 megapixeles forgatható kamera is helyet kapott, egy megfelelően futurisztikus kinézetet kölcsönözve neki. Ja és még kézírás felismerő is kapott benne helyet, bár az akkori techet ismerve ez elég wonky lehetett. A PDA mai szemmel abszolút elavult, 16 mb Ram és Rom, egy intel XScle PDA-kba szánt processzor, ami 200 Mhz-n ketyeg, de cserébe volt cserélhető akkumulátora és bővíthető memóriája, úgyhogy az a 16 mega nem is annyira akadály. 

Hogy mire hazsnálnád most azon kívül, hogy kúl polc dísz lehet? Passz. Abban sem vagyok biztos, hogy a jelenlegi hálózatokon tudnád használni. Az meg sajnos csak a hab a tortán, hogy gyári hibásak voltak a modellek, és egy idő után szétestek. De attól még szívesen beszereznék egyet, hogy aztán elmókoljak vele. Ha megtetszett akkor ez Ebay-t ajánlom, elég változó az ára 30000 és 200000 forint között bárhol lehet.

via.: Reddit

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr417933831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása