Sötét jövő

Neonfénybe vont taktusok 3.

2023. július 12. - Wittigen

Itt vagyunk ismét a Neonfénybe vont taktusok 3. felvonásával, jó zene hallgatást. Az előző észeket itt megtalálod.

Origa - Inner universe

A Ghost in the Shell Stand alone complex első évadának openingje, 3 nyelven: oroszul, angolul és néhol latinul. Soha nem tekertem át. A szám meghatározza szerintem az egész GitS univerzum témáját, benne van egy szomorúság, kétoldaliság és önmagad keresése.

Origa - Rise

Ha már az Inner universe helyett kapott a listán, nem hagyhatjuk ki a SAC 2nd GiG nyitányát sem.

Vissza-vissza tér az a közös vonás, hogy az itt felsorakoztatott számokra véletlen találtam rá, és beszippantott az a bizonyos nyúlüreg, és így bukkantam rá érdekes előadókra. PYLOT-ra és Essenger-re ez hatványozottan igaz. Essengertől már ajánlottam, most jöjjön PYLOT.

PYLOT - Lost

Önmagad és értékeidnek teljes elvesztése, miközben az apartmanod mellett egy 5 emelet magasságú neon/-led reklám üvölti a világba, hogy milyen jó lesz neked a kolóniákon. Esetleg egy kis savas-szmogos eső is eleredhet lamentálásod alatt.

PYLOT - Offworld (ft. Essenger)

Essenger, PYLOT és Scandroid több ponton összefonódik, és előszeretettel működnek közre egymás számainál, ami igen csak örvendetes, mert nagyon jó kollabok jönnek így össze. Essenger és PYLOT most egy magányosan, az űrben lebegő robotról énekelnek nekünk, aki lassan örök álomra szenderedik.

PYLOT - The Return

Egy szolid synthwave krúzolós zene. Csak te, egy Kusanagi CT-3X, és az üres, reklámfényes utcák.

PYLOT - Faded light

Volt már olyan érzésed, hogy valami hiányzott, amid soha nem is volt? Nos a Faded light pont ilyen. Esős napokra ajánlom, mert az eső kopogása szépen kiegészíti a lassú zongorát.

DJ Spoke – Watch Them Fall Down

Tekinthetnénk akár gúnydalnak is a cyberpunk világ árnyékban szaladgáló tagjaitól a korpós kutyáknak szeretettel. De csak azért, hogy utána megindulhasson a Mantisz pengés hentelés. De amúgy egy egész pofás lassú szám, lüktető ritmussal. Tőle találtam el a GlitchMob együttesig, szóval megint egy nyúlüregbe rántott bele.

Alpine Universe - Lost Winter 

Alpine-nal olvasóm ismertetett meg, és azóta hallgatom is őket. Erre a számra másik ismerősöm hívta fel a figyelmet, hogy milyen jó világvége dal, a tél eltűnéséről, és hogy mennyire retardáltak voltunk. Egy picikét az ízlésemnek néhol túl reszelős lett, mintha 2015 dubstep/drum&bass időszakába rekedt volna, de én a szöveg miatt szeretem.

Varien - Gunmetal Black

Az előző részben mondtam, hogy megmutatom nektek a kedvenc cyberharcművészetes jelenet alá illő zenémet, és hát ím ehol, Varientől a Gunmetal Black. Kellemes japán hangzásvilág, egy pörgős alapritmussal, amibe néhol belekarmol a dubstep. Pont jó egy kiadós háztetejei verekedéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2317971562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása