Sötét jövő

Narancssárga vs Euler képlet

2023. október 28. - Wittigen

Alan Becker anno a youtube hajnalán az Animator vs Animation videóival lett híres, ahol egy egyszerű pálcika figura küzdött kezdetben egyedül az animátora ellen, aztán később társakra lelt és így tovább. Most azonban nem hozzá hasonló pálcika figurákkal fog küzdeni, hanem számokkal és matematikai elméletekkel. És lesz itt minden, negatív trér, dimenzió váltás... Ki mondta, hogy a matek nem lehet érdekes és nem nézhet ki vizuálisan úgy mint egy jóféle közelharci jelenetsor.

Nem foglak általtni téged, halvány lila gőzöm nincs, hogy matematikailag mi a fészkes fene történik egy ponton túl a videóban, de annélkül is lehet élvezni. De, és hála az internet csodájának van aki képkockára bontva elmagyrázza, hogy minek lehetünk tanúi. Egész érdekes a matematikai elméleteink fejlődését követni a történelmen át RP magyarázataival, hogy mi mikor jelent meg, mikor fedeztük fel. Azonban hiába minden magyarázat, nekem földi halandónak, ettől függetlenül egy (elég hamar bekövetkező) ponton túl RP magyarázata ellen sem értem, de legalább élvezem a levezetéseket.

És legvégezetül a kedvencem, amikor valaki mélyen belegondol valamibe és megprbál választ adni a szándékosan nyitva hagyott kérdésekre, ha téged is foglalkoztat a kérdés, hogy Narancssárga hová jut az Euler-képlet  és a sok dimenziós gömb segítségével, nos Alanék ugyan választ nem adtak rá, azon kívül hogy minden matek valós, de RP megpróbál, és nos, ezt még annyira sem értem, azon túl, hogy dimeziót utazunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2218237869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása