Sötét jövő

Múltidéző, Sötét Jövő módra, 5. rész

2020. június 01. - Wittigen

Rég volt már múltidéző, de hát rég volt már mire visszaemlékezni. Szóval feltúrtam a 2017-es posztjaimat, hátha van mire visszatekinteni, és van. Szó lesz a lehetséges Firefly rebootról, a Dredd bíró sorozat helyzetéről, egy Star Wars rajongói film trilógiáról, az Oats Studios kisfilmjeiről és a Scorn játékról.

Star Wars Lost tales of Republic trilógia

Anno írtunk egy kisfilmről (bár most az istennek sem találom), de az 2017-ben volt. A második rész kikerült már rég, de véleményem szerint elmarad az első résztől, mind történet vezetésben, mind minőségben. Azonban a kommentek valamiért ki lettek kapcsolva a csatornán, és a 3. rész pedig sehol. Mi lehet a háttérben? Nos, valószínűleg az érdeklődés hiánya. Az első részt 2,2 millióan látták, a második már csak kb 533 ezer megtekintést ért el, ami elég sovány, és durván romló tendencia (viszonyításképpen Astartes-nak a nyitó epizódja 1,9 millió megtekintést szerzett, a többi rész pedig bőven 4 millió felett van/epizód, bár sokkal kisebb a scope, mégis a figyelem felkeltés/megtartás kulcsfontosságú egy ilyen projekt során). Ami a kikapcsolt kommenteket illet, jó kérdés (erre a YT nem ad tiszta választ, vagy ők, vagy az alkotók kapcsolták ki), időközben volt egy névváltás és Force Storm Entertainment-ből lettek Osu Films. Ugyan írtam nekik fécbookon is, és az emailcímükre is, de süket fülekre találtam. Ha egyszer válaszolnak, akkor majd posztolom azt is.

Firefly reboot

Nos 2017-ben írtunk erről a témáról, de akkor még kanyarban sem volt a Fox-Disney összeolvadás. Amióta megtörtént, azóta nagyon sok projekt élete kérdésesé vált (többek között az általam nagyon várt Blomkemp Alien, tudom-tudom, nagyon sokat emlegetem. Nos ezen a fronton sem történ sok minden, kivéve, hogy 2020. január 1-jén a Firefly egyik rendezője tweetelt egyet:

via.: twitter

A Fox egyik fejese meg a következőket mondta a Wrap-nak adott interjújában: Ugyan a Firefly bebukott, de ő szerette (mondjuk ez érdekes meglátás a Fox részéről, ha egyszer nem sorban, és egy halott műsoridőben adták, de sebaj). Ugyanakkor, míg a Fox saját sikeres sci-fi sorozata az Orvill műsoron van, addig nem feltétlen akarnak egy esetleg azzal vetekedő sorozatot az adássávra tűzni (ami meg hülyeség, dettó, mert ha egymás után adják, akkor lehet lesz átfedés a nézők között). Mondjuk az jó hír volt, hogy csak akkor mentek volna neki, ha az eredeti rendezők is beszálltak volna. Azonban Joss Whedon épp az HBO-nak dolgozik, Minear a Fox 9-1-1 című sorozatát viszi, Nathan Fillion meg épp másik sorozatban ténykedik. Aztán se Filion sem pedig Whedon nem akarja, hogy folytassák/rebootolják a sorozatot. Szóval, semmi nem történt.

Oats Studios rövidfilmek

Ezúttal a cím nem tartalmaz linkeket, de mindenki tudja, hogy a Rakka, Zárótűz és Zygote kisfilmekről van szó. Nos az Oats azóta kiadott néhány kisfilmet, de semmi nagy. Megpróbáltam utánajárni, hogy mi lehet a háttérben. Kezdetekben ugye az Alien 3 projektre gyanakodott mindeni, aztán szó volt egy új Robotzsaru filmről amiből aztán nem lesz semmi, derült ki nekem most (mindenki másnak 2019-ben.)

via.: twitter

Az Oats azóta is hallgat, került ki érdekes trailer, a Gdansk és a Pretoria képében, de a linkelt 3-hoz talán felérő élőszereplős alkotás csak a Lima trailere, de egyenlőre az is csak egy trailer, nem több. Ahogy a tweet is mutatja, valamin azért dolgozik, melynek jelenlegi munkacíme Inferno, melyet a GWW oldalon így foglalnak össze:

Egy rendőr tisztet egy átlagosnak tűnő új-mexikói gyilkosság kivizsgálásával bíznak meg. Azonban az FBI hirtelen megjelenése igazolja a gyanút, hogy itt valami nagyobb - talán földönkívüli van a dologban. A gyilkosra való vadászat nemsokára szemtől-szembe helyezi egy szörnnyel, mely nem áll le, míg az egyetlen szemtanút ki nem végzi. A film a törékeny egyensúlyt veszi górcső alá az emberek és a földönkívüli élet között, mindezt teszi majd egy realisztikus akció filmben (mondjuk akkor nem tudom, hogy hogy horror, ha akció is, de mindegy is).

Rémálom szimulátor, Scorn

A játék (akkor első része) 2017-ben sikeresen összekalapozott 200000 eurót, 2019-ben már elhalasztották egyszer, aztán sikerült még pénzt szerezniük, és most nem oly rég kidobták ezt a trailert:

A játék valamennyire konzolexkluzívvá vált az Xbox-ra, de azért majd megél PC (Steam és Gog) megjelenést is. Szóval a fejlesztés tovább is megy, több rész helyett lesz egy, azonban megjelenési dátum és játékmenet sehol (a 2017-es elavulton kívül), és ezt a támogatók szóvá is teszik a kickstarter poszt alatt. Félek a játék az ún.: development hell kellős közepén ücsörög. Több komment alapján a devek nem igen aktívak a Kickstart posztjuk alatt, sem pedig Facebookon, de a Twitteren válaszolgatnak, de a konkrét kérdésekre (avagy meddig kell még várni) csak hárítanak.

Dredd bíró sorozat

Már írtunk róla, talán többször is, itt és itt, mi van vele? Oh boi, a szarvihar csapdos a fronton. Kezdjük az elején. 2019. augusztus 5-én Jason Kingley a Rebellion fejese posztolta a következő képet twitterre:

Namost felhívnám a figyelmet egy igen fontos dologra. A szögletes zárójelbe zárt félkövér szöveg a következőt mondja: "Minden korábbi verziót felülír". Nos, mint mondtam, a horizonton a szarvihar dúl.  Mr. H készített egy interjút a Rebellion fejével, és kiderült, hogy az egyik író kivált a társult IM Global cégből, és megalapította a saját filmes cégét, és megpróbálta lenyúlni/sajátjaként feltüntetni a Megacity One projektet. A készítők 2017-ben azt mondták, hogy hosszú idő lesz, míg bármi is lesz a dologból, de legalább 2 éven belül el akarják kezdeni. Nos szerintem arra pont nem gondoltak, hogy a rendezés és tervezés mellett még jogi bajokkal is küzdeni kell. Szóval kapavágás épp történt az ügyben, de több nem.

Adrian Shepard - Reaktiváció

Az Opposing force kiegészítő/rész mindig is a szívem csücske volt, nem tudom miért, jobban kedvelem Adrian karakterét, mint Gordonét. A Reaktiváció egy nagyon jó SFM kisfilm volt, melyből a készítő hosszabb sorozatot akart csinálni. Ez volt 2017-ben. Azóta mi is foglalkoztunk vele az első múltidéző keretében, és  volt egy hosszabb, órás videója melyben az Opposing Forceról beszélgettek, és alatta lehet találni egy két kommentet, mely, noha csak centikre is, de fellebentheti a függönyt: 

2019-ben Stealth Entertainment azt mondta, hogy 2020-ban várható valami, azonban a második hozzászólása, miután valaki ismét megpingette, ismét tolódásra utal (iskola és egyebek). Ami egyébként fair, mivel pénzt nem kap és nem is szedett érte. Illetve azért a videóban is elhangzik: mostmár van egy kisebb csapat, mely ezen dolgozik, és a 2020-as Saxxy rendezvényre próbálják elkészíteni, melynek megtartása kétséges, mert a 2019-es is elmaradt, és a Valve kissé hulladékul kezel mostanság a dolgait.. És mivel a Patreonja 0 dolláron áll, nem nagyon számítok rá, hogy bármikor is megtáltosodik, és rögtön publikája. Szóval egyenlőre csak reménykedhetünk, hogy történik valami.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7115717802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása