Sötét jövő

Blomkampet asszem nem kell féltenünk - Rakka, 1. rész

2017. június 18. - Wittigen

A tervezett Alien 5 megfúrása után (kedves Ridley Scott, beszélnünk kellene) egy percig sem tétlenkedik kedvenc, lepusztult világnézetű rendezőnk. Most éppen egy 3-4 részes sorozaton dolgozik, melynek 1 része nem rég vált megtekinthetővé az interneten. És nemsokára több is fogja követni.Megvolt a kapcsolat felvétel, de mi a rövidebbet húztuk, és a Földet megszállták. 2020-at írunk és a helyzet kissé kilátástalan. A bolygónkat elkezdték terraformálni, mi pedig rabszolgák vagyunk. Erdejeink lángokban, a légkörünkbe lassan több a metán, mint amennyi egészséges lenne. Minden ellenünk mutat, a józan ész azt diktálná, hogy adjuk fel. De megmutatkozik az, ami annyi regény és elbeszélés alapját adja a HFY szériában. A makacsság. Ha a helyzet nem is menthető, még nehezebbé tesszük a megszállók dolgát. Minden lépésüket hátráltatni fogjuk.

Ahogy azt megszokhattuk, a díszletekre és a cinematográfiára nem lehet panasz, a snittek a lepusztult Földről tökéletesen illenek a nyomasztó atmoszférába (hehe, nyomasztó atmoszféra :D). A forgató könyvet Thomas Sweterlitsch-el együtt írta, és sokat kölcsönöz már meglévő filmekből. 

 
De ássunk azért csak mélyebbre, mert biztos van itt valami, amit a magyar cikkek 90% nem említ meg. Miért kezdett el Neil kisfilmeket forgatni és ingyen közzétenni a neten? Főleg ilyen minőségben? És miért vesz benne részt maga Elen Ripley (Sigourney Weaver)? Nos ezt a 20 perces szösszenetet az Oats Studios jegyzi, melynek célja, hogy egy új forrást hozzon be, a kreatív filmesek megsegítésre, melyre amúgy nem sok lehetőség van. A Kickstarter és Indiegogo projektek rendre elbuknak, és más platform nem igen mutatkozik. Így jött az Oats Studio és a Steam a képbe. Míg film ingyen elérhető az interneten, de egy minimális összegért (5€) hozzájuthatsz egy kis pluszhoz a Steam, ezzel támogathatod is az Oats Studiost, hogy még több minőségi dolgot kaphassunk. Neil a The Verge-nek adott interjújában arról beszél. hogy a Rakka egy nagy sorozat kezdődarabja lehet (és tény és való, hogy legalább 2 vagy 3 ugyan ilyen hosszú dolog érkezik majd valmaikor), és a jövőtől függ, hogy mi lesz a Rakka karaktereivel. A kérdésre, hogy mit tenne akkor, ha egy nagy cég környékezné meg a rendezéssel kapcsolatban egész jó volt: 

Ha a Rakka önmagában elbukik, akkor nincs értelme. A forgatókönyvet megírhattam volna egyenesen a vászonra is, de ha üres a film, akkor mi célja lett volna? Majd a rajongók eldöntik, hogy folytatódik e a történet, vagy sem.

A Rakka azon közé a filmek/"proof-of-concept"-ek közé tartozik, mely nagyon rövid idő alatt meggyőz a létjogosultságáról. Mint a Leviathan meyből film is lesz majd valamikor. Erősen lamentálok azon, hogy támogassam a projektet (a válasz valószínű, hogy igenleges lesz). Abban az esetben a Rakka cikknek is lesz egy kiterjesztése, mint ahogy a Fractured cikknek is lesz. Ti mit gondoltok a filmről? 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5812603763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása