Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Süketeknek áll a világ

2019. április 02. - Wittigen

A Süketek hajnala egy kreatív tisztelgés a Holtak hajnala című film előtt, egy egyedi módon. Egy világméretű hullám mindenkit megöl, kivéve azokat akik nem süketek, a végeredmény hasonló lesz a mobil című filmhez. De ez csak a kezdet. 

Noha nem teljes értelemben vehető sci-fi, mégis helyet kap nálunk, puszta tisztelgésből a múlt előtt (anno elég sok zombis poszt volt, elvégre a zombi apokalipszis volt felfutóban a maya mellett). A rendező Rob Savage 12 éves kora óta szeretne filmet készíteni, de mint sokat másokat, őt is levert a sok átlagon aluli, buta zombi film, amit a fénykorukban kiadtak. Aztán jött Jed Shepherd, aki a Hullám ötletét felvetette, és a kettejük kollaborációja lett a "Süketek hajnala" (Dawn of the deaf). Ketten kevesebb, mint 2 millió forintból, 500 extrával, akiket egy nap alatt képeztek zombivá készítették el a filmet. A kreatív megoldásokat külön kiemelném a légi felvételeket a London Eye-ről készítették, és a 7. perctől kezdődő jelenetsort, a fel és eltünedező feliratokkal kombinált jeleléssel.. Egyszerűen zseniális módja a mesélésnek. A végeredményt leginkább Stephen King Mobiljához tudnám hasonlítani, és szívesen beülnék ennek a hosszabb változatára is (és egy jó Mobil adaptációra is, mert ugye azt még nem sikerült összehozni).

via.: vimeo

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr614719997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása