Sötét jövő

Fantasztikus tudománynak már nem fantasztikus, de annál inkább meredekebb!

2015. szeptember 13. - Wittigen

Már többször is felbukkant a hír (nem is olyan régen), hogy egy olasz tudós megkísérel fejátültetést végezni.
Akkor még egyszer. Hangsúlyozom: FEJÁTÜLTETÉST.


Ezt a tudományos fantasztikus művekbe kívánkozó operációt 2017-re ütemezte a tudós. Kísérletek már történtek állatokkal, és végtére is hellyel-közzel sikeresnek nevezhetőek, az igazság az, hogy nem maradtak meg sokáig.

A szerencsés (vagy éppen szerencsétlen?) jelölt egy orosz úriember, aki igen komoly betegségben szenved, és inkább megpróbálná a lehetetlent is, mintsem, hogy meghaljon....  (emlékeztek még a Steven Segal projectre??? :D)
Sergio Canavero 2013-ban jelentette be ezt az lehetetlennek tűnő ötletet, mely műtét időpontját 2016-ra tették akkor. Eközben az olasz tudóshoz csatlakozott a kínai fejtranszplantációs operációk egyik csillaga, Zsen Hsziao-ping, és együtt Észak-Kínában kísérelnék meg a 36 órás műtétet, ahol először lehűtik a páciens testét, majd fejét a elválasztják a testétől. Csövekkel rákötik a donortestre aztán,

összekötik az artériákat és a gerincvelőt. Egyszerűen hangzik nem? A kulcs a két testrész gerincvelejének összeházasítása lenne, melyet egy speciális vegyülettel szeretnének elérni. Az lenne a legfontosabb cél, hogy a két külön szerv ne lökje ki egymást. Grandiózus egy műtét lesz egy biztos. 150 emberre (orvosra és doktorra) van szüksége és állítása szerint 24-36 órára.Ha ez sikerül, akkor hatalmas áttörés lenne. (Nem beszélve, hogy hány bűn szövetkezet foglalkozna ezután olyan testek összelopkodásával, amik jó állapotban vannak... jó túl sok ilyen témájú könyvet olvastam, na). Bár Hunat Batjer az amerikai sebészszövetség elnöke kétségeit fejezte ki a műtét sikeressége ellen, mind a két fél izgatottan várja a műtét kimenetelét (bár én javasolnám Valerij Szpirodonovnak egy végrendelet elkészítését, úgy biztos ami biztos alapon ).

Hogy éreztessem a műtét lehetetlen voltát, idézem Hunat szavait:

Senkinek nem ajánlanám ezt a műtétet, és én sem hagynám, hogy végrehajtsák rajtam, ha olyan helyzetbe kerülnék, mivel elég sok olyan dolog van, ami rosszabb a halálnál.

Hát sok sikert a kedves tudósnak, és nem utolsó sorban a páciensnek!

via:IFLS

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr347786042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása