Sötét jövő

Méretarányos naprendszer.

2015. szeptember 18. - Wittigen

Tegye fel a kezét, akinek gyerekkorában ott lógott ey a lentebbihez hasonló poszter a szobályában. De mi van akkor, ha azt mondom, hogy az összes ilyen kép, amit találhatsz az interneten nagy valószínűséggel pontatlan? Már persze, ami a méretarányokat illeti.

Ezek a képek egy egyszerű google keresés termékei, és milyen jó, egy képen mutatja az összes bolygónk. A valóságban, már talán a Mars sem férne rá erre a képre, nem hogy a Pluto. Már a Föld-Hold távolság is fefoghatatlan. Az Apollo 15 űrhajósa James Irwin azt mondta róla:

Ahogy távolodtunk a Föld egyre csak zsugorodott, míg üveggolyó nagyságú  nem lett. A leggyönyörűbb üveggolyó, amit csak el tudsz képzelni. Látva ezt, egy ember megváltozik.

- James Irwin, Apollo 15

Mint már említettem, ezek a képek pontatlanok. Igen azok. De szerencsénkre Alex Gorosh és  Wylie Overstreet készített egy méretarányosat is.

Ahhoz, hogy egy méretarányos modellt tudj készíteni a Naprendszerünkről, melyben a Föld akkora mint egy üveggolyó 11 kiló méternyi szabad helyre van szükséged.

Fejti ki a videóban Overstreet. Tehát nem tétováztak, és a csapat felkerekedett és Nevadában a Black Rock sivatagban felrajzolták a homokba a naprendszerünk méretarányos modelljét, melyről egy gyönyörű videót is készítettek. A végleges méret ráébreszthet minket, hogy milyen kicsik is vagyunk valójában, és arra, hogy mekkora távolságok vannak a bolygók között.

via.: IFLS

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr657797638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása