Sötét jövő

Kézikönyv a Föld elpusztításához idegeneknek

2023. szeptember 26. - Wittigen

Emlékeztek az X-Com listára? Ugye az embereknek szólt idegentámadás során, hogy milyen szabályok alapján működjék az össznépi összefogás. Nos a wibey.me kereső random funkciójának hála találtam rá erre az egész hosszú és bő értekezésre, hogy milyen módon lehet a leghatékonyabban megsemmisíteni a mi kis kék üveggolyónkat.

Mostanság azon kapom magamat, hogy kezd elegem lenni a web 2.0-ból. Van egy idekapcsolódó elmélet amit érdekesnek találok, de arról majd talán egyszer később. Az egész a Peelopalu link directory oldallal kezdődött, mely elfeledett, de még aktív, régi és új weboldalakat gyűjt. Itt találtam rá a Wiby-re. Mi az a wiby, és mit indexel? Nos a mondat második fele elárulja, hogy a Wiby egy kereső motor, amit te is hostolhatsz magadnak, sőt megcsinálhatod vele a saját kereső motorod, ha szeretnéd. A fontos különbség azonban az, a többi nagy kereső motorhoz képest, hogy a Wiby régi oldalakra fókuszál, melyek az internet 2000-es évek béli szakaszából maradt ránk: személyes blogok, más hivatkozás könyvtárak, valamilyen rajongói oldalak stb. Szóval a wiby meglepetés opciójával találtam rá a qntm-ként futó, úgy tűnik, hogy napjainkban is üzemelő blog 2003-as cikkjére, ami elég mulatságosan képzeletbeli idegeknek ad egy kézikönyvet, hogy hogyan próbáljanak minket elpusztítani, és hogy egyes terveik miért nem fognak működni. Van ugyan olyan hosszú, mint a már említett X-Com lista. Álljon itt a bevezető, és szemezgetek néhányat a kedvenceim közül, amit lefordítok nektek, de az egészet az oldalon olvashatjátok el.

A Föld elpusztítása nehezebb, mint ahogyan azt eddig hitték.

Láttál már olyan akciófilmeket, ahol a rossz fiú a Föld elpusztításával fenyegetőzik. Hallottad a hírekben, hogy a következő atomháború, az esőerdők kivágása vagy a légkörbe juttatott irtózatos mennyiségű szennyezés kitartása a világ végével fenyeget.

Bolondok!

A Föld tartósnak lett tervezve. Ez egy 4,550,000,000,000 éves, 5,973,600,000,000,000,000,000,000,000,000 tonnás vasgolyó. Több pusztító aszteroidatalálatot kapott élete során, mint amennyi meleg vacsorát te ettél, és lám, még mindig vidáman kering. Tehát az első tanácsom neked, kedves leendő Föld-pusztító, a következő: NE hidd, hogy ez könnyű lesz.

Ez nem egy útmutató olyan nyámnyiláknak, akiknek a célja csupán az emberiség kiirtása. Semmiképpen sem tudom garantálni az emberi faj teljes kipusztulását ezen módszerek bármelyikével, legyen az valós vagy képzeletbeli. Az emberiség ravasz és találékony, és az alább vázolt módszerek közül soknak még az elérhetővé válása is sok évbe telik, nemhogy a megvalósítása, és addigra az emberiség talán már más bolygókat, sőt, más csillagrendszereket is elért. Ha a teljes emberi népirtás a végső cél, akkor rossz dokumentumot olvasol. Vannak sokkal hatékonyabb módszerek is, amelyek közül sok már most elérhető és megvalósítható. Ez az útmutató nem azoknak szól, akik az egysejtű életformától felfelé mindent meg akarnak semmisíteni, a Földet lakhatatlanná akarják tenni, vagy egyszerűen csak meg akarják hódítani. Ezek ehhez képest triviális célok.

Ez egy útmutató azoknak, akik nem akarják, hogy a Föld többé létezzen.

Néhány kedvenc ötletem: 

Járulékos veszteség csillagok ütközése során
Szükséged lesz: egy másik csillagra. A fehér törpe jó, de nem vagyunk válogatósak.

Módszer: Ütköztesd a csillagod a Napunkkal.

A két csillag közötti kölcsönhatás nagyon heves csillageseményben fog kiteljesedni. A Nap belsejében tetőfokára hág a fúziós erőmű, és sokkal több energiát fog generálni, mint normális esetben 100 000 000 év alatt. Az eredmény nem különbözik egy szupernóva robbanástól, bár lassabb - elképesztő mennyiségű anyag és energia szabadul fel kifelé, ami a Földet porrá égeti és legjobb esetben a csillagközi térbe lövi, rosszabb esetben teljesen elhamvasztja.

A Föld végső nyughelye: égett darabok.

Megvalósíthatósági besorolás: 4/10. Ez a természetes módszerek között szerepel, mert egyáltalán nem lehet csillagot mozgatni. Jó ez nem teljesen igaz, módok és eszközök vannak, de ha egy csillagot el lehet mozgatni, akkor inkább miért nem a Földet csapod bele egy csillagba? Ettől függetlenül egy ilyen csillag-csillag ütközés esélye - még ha figyelembe vesszük, hogy kétmilliárd év múlva a Tejútrendszer összeütközik az Andromédával - nagyon-nagyon kicsi. A számítások szerint a tényleges csillagütközések száma, amelyek valószínűleg bekövetkeznek egy ilyen esemény során, HAT lesz. Hat százmilliárdból.

 

Lehűlés
Szükséged lesz: mindent felülmúló türelemre

Módszer: Ha se a Nagy Roppanás, sem pedig a Nagy Szakadás nem következik be, akkor térjünk vissza a harmadik lehetőséghez: a Nagy Lehűléshez. Ehhez az univerzum egyszerűen csak tágul, örökké. A termodinamika törvényei veszik át a hatalmat. Minden galaxis elszigetelődik a szomszédaitól. Az összes csillag kiég. Minden egyre hidegebb lesz, míg végül minden ugyanolyan hőmérsékletű lesz. És ezután semmi sem változik az univerzumban. Az örökkévalóságig.

Sok minden történhet egy örökkévalóság alatt. A protonok például, bár hihetetlenül stabilak, a tudósok úgy hiszik, hogy végül elbomlanak, mint bármely más részecske. Tehát várjunk csak 10^82 évnyi időt, és a Föld alkotórészecskéinek nagyjából a fele pozitronokra és pionokra bomlik. Ha ez még mindig túl sok neked egy bolygóhoz, akkor várhatsz még 10^36 évet, és akkor az eredeti Földnek csak a negyede marad meg. Vagy még tovább várhatsz. Végül olyan kevés marad a Földből, amennyit csak szeretnétek.

A Föld végső nyughelye: Különféle pozitronok és gamma-sugárzás (a pionok szinte azonnal gamma-fotonokká bomlanak), amelyek vékonyan szétszóródnak az egész univerzumban.

Megjegyzések: Érdekes összehasonlítani ezt a módszert a legelsővel (a teljes létezés kudarca). Itt lényegében szinte pontosan ugyanazt csináljuk, csak ahelyett, hogy azt várnánk, hogy minden részecske egyszerre eltűnik, türelmesen várjuk, hogy egy jelentős részük eltűnjön, egyenként, egy elképzelhetetlen hosszú idő alatt. Lényegében bezárult a kör. Az érintett tudományos elméletek ugyanazok, csak a figyelembe vett időskála változtatja meg a megvalósíthatósági besorolást "elképesztően valószínűtlen"-ről "elképesztően valószínűtlen"-re:

Megvalósíthatósági besorolás: 9/10. Ha minden más nem sikerülne, ez a dolog lényegében megállíthatatlan lenne...

A kozmikus lehűléshez hozzáfűzném, hogy Melodysheep csinált egy nagyon jó videót erről, ami nem is olyan régen volt szerencsém projektoron megnézni, és még nagyobba kivetítve, rendes hangrendszerrel még jobb élményt nyújt. Az oldalon amúgy a tudományos mellett számtalan fantasztikumból származtatott metódus is felvonultatásra került (bár az időutazásos résszel nem értek egyet, mert ha a múltban megakadályozod a Föld létrejöttét, akkor nincs hová hazatérned, de akkor el sem indulhattál volna sehonnan, így paradoxont okozol, ami potenciálisan az univerzum összeomlásához vezet. Nagyon sok elmélet van felsorolva, kreatívan körbejárva, érdemes beleolvasni. Az oldalt erre találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7018191913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása