Sötét jövő

Hallottatok már a...

2015. november 21. - Wittigen

Zombi-biztos ház versenypályázatról? Nem? Hát akkor tessék csak, tessék csak!

Hogy a fenébe nem vettem észre, hogy van olyan, hogy „Zombi-biztos ház versenypályázat“ (bár a jelek szerint az oldal halott :/)?  A verseny célja, gondolom, egyértelmű. Megtervezni a zombi apokalipszis bekövetkeztekor használható legbiztonságosabb, legélhetőbb és legpraktikusabb lakhelyet, óvóhelyet. Az 2011 verseny szavazásán, esetleg nevezésén már nem vehetünk ugyan részt, de az eredményekkel mindenesetre érdemes megismerkedni.

Az idén már másodszor meghirdetett versenyre több mint 200 pályamű érkezett. Egyszerű, de ötletes amatőr próbálkozásoktól a komoly építészeti megoldásokig minden van a kínálatban. Meglepő módon az idei első díjat nem egy komoly erődítmény nyerte.

Az idei Arany Ásó-díjat a szakmai zsűri egy sokkal praktikusabb és potenciálisan jóval több életet megmentő tervnek adta – ez a Vagabond hordozható kétszemélyes bunker. A Vagabond elfér egy hátizsákban és három perc alatt felállítható. Tökéletes megoldás az úton levő túlélőknek, minimum addig, amíg valami komolyabb védelmet nyújtó állandó lakhelyre nem találnak.

Az Ezüst Machete-díj (ezt a nyilvánosság szavazta meg) az Olajsiló Önfenntartó Ökorendszernek jár. A német tervezésű lakhely már kicsit komolyabb előkészületet igényel, viszont hosszútávú életre van berendezve.

Végül még bemutatnám a tavalyi győztes munkát, az SS Huckleberry vontatóhajót és annak csatolmányait. Tökéletesen zombi-biztos, mobil és önfenntartó, bár az üzemanyagszükséglete gondokat okozhat (a terv még erre is ajánl megoldást – a zombi halott anyagának feldolgozását egyfajta biodízellé).Az összes pályaművet megnézhetitek itt. Ha bármikor is lesz újra verseny, terjesszétek hát az igét, hátha találunk egy tehetséges zombirajongó építészt, technikust, zsenit a soraink közt, aki egy magyar pályaművel járul hozzá a kevésbé sötét jövőhöz…

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr317699200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása