Sötét jövő

Napi kell: Retro lakás automatizáció

2016. április 12. - Wittigen

A következő képeken egy otthonautomatizáló rendszert láthattok érintőképernyővel......1985-ből.

Valahogy kialakult egy fura vonzalmam a 80-as és 90-es évek technikai fejlődéséhez, ahol mindenre született egy "high-tech" (bár itt jelenl az idézőjel nem ér, mert akkor igen is high-tech volt) megoldás az éppen akkor szárba szökkenő informatikának köszönhetően. E kezdeti lépéseket láthatjuk itt is és meg kell, hogy mondjam, ez a letisztult egyszerű, Fallout szerű stílus számomra ezt a rendszert a "must have" kategóriába sorolná. 

Ez az érintőképernyő.

Rezisztív? Kapacitív? Hol van az még. Ez bezony infrás! Sweet mother of God.

Pipboy a házadnak! 

Ezek a képek. Beleszerettem...

Nézzétek ezt az egyszerű GUI-t. Amúgy az egység képes volt a riasztót, a locsolórendszert, a világítást, a fűtést és a légkondicionálást vezérelni. A korhoz képest ez már SkyNet!

Itt a lelke az egész rendszernek. Az egész rendszer egy 8Mhz-es Toshiba TMP68008P-8 -as processzorról és XICOR X2864AP-25 DIP-28 -as ram chipekkel futott. Akkori becsült ára a telepítéssel együtt 7500 és 10000 amerikai dollár közé esett. És megleltem a hivatalos oldalukat is! És még mindig működik. Ennyi idő után is, nem úgy mint a mostani szarok, amik tönkremennek két év aktív használat után...

Ez a 2490. egység.

Bónusz: újságreklám

 via.: imgur

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr628593324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása