Sötét jövő

Azt a büdös - The Lord Inquisitor Wh40k short

2016. augusztus 29. - Wittigen

Már egyszer emlegettem a rövidfilmeseket ennél a posztnál. Most jöttem rá, hogy elfelejtettem említeni az egyik legtermékenyebb csoportot. Az elkötelezett fanokat. Mert ha valakik, hát ők azok, akik időt és energiát nem kímélve izzadnak egy mű fölött, hogy a végén olyan dolgot adjanak ki a kezük közül ami elámít mindenkit, aki megnézi. Hogy említsek néhányat, ilyen a Predator Dark Ages és az Nydenion (amit lehet fújolni, de a készítő szíve lelke benne van, és az összes megjelenő hajó valójában makett, és az összes díszlet megépített, szóval azért elég kemény). A következő rövidfilm is ilyen emberektől került ki. Üdvözöljétek hát a The Lord Inquisitor kisfilm előzetesét.

A fent említett rövid film valójában még nincs kész, (majd valamikor 2017-ben), de most betekintést nyerhetünk az első 8-9 percébe. De előbb egy kis háttértörténet. A projektet még 2010-ben keltette életre Erasmus Brosdau aki akkor még csak egy 3D művész volt (mostmár a Crytek-nél dolgozik Art Director pozícióban). Eleinte csak a kihívás volt a lényeg, így indult a projektnek dedikált blogja, ahol modelleket gyűjtött, és készített. 2011-ben megjelent egy trailer, ami az akkori készültséget tükrözte. 

Ez a rövid majdnem 3 perces videó jelentette a film készítésének valódi kezdetét. A bejegyzés témáját alkotó részlet azonban sokat fejlődött a 2011-es trailer óta. Mint, ahogy azt már említettem, az úriember most már a Cryteknél dolgozik (senki előtt nem ismeretlen a Crysis trilógia ugye?), így hozzáférése van bizonyos eszközökhöz, amihez nekünk földi halandóknak nincs. Nevezetesen a Crytek Cineboxhoz. Így átáltak ennek a használatára, és a végeredmény több, mint elképesztő szerintem.

Ami miatt még elképesztőbb az egész, hogy a készítő eddig 6 évet ölt bele a készítésbe, és mindeközben még az eredeti jogtulajdonos, a Games Workshop Limited áldását is megszerezte, ami azt jelenti, hogy nem néz copyright szabályszegés elébe, és nem tűnik majd el a süllyesztőben, mint a Galaxy in Turmoil (dögölj meg EA).

Ez a kép nem concept art, hanem egy kiragadott pillanatkép a filmből. Nem sok fan által készített animált film rendelkezik ilyen kinézettel. Legalábbis ez az első teljes CGI film, amivel én találkoztam. Ja igen, azt elfelejtettem említeni, hogy minden az utolsó pixelig digitálisan életre keltett. Mielőtt elérkeznénk a végső videóhoz, itt a 2014-es "Szürke Lovagok" trailer, UHD felbontásban (ez már a Cineboxszalal készült):

És akkor következzék a főfogás: The Lord Inquisitor: Prologue. Akinek bírja a gépe, tekerje csak ki csutkára, úgy az igazi :D

The Lord Inquisitor: Prologue UHD letöltés >>MEGA<< (Még folyamatban. Most már él. Az UHD verziót töltöttem fel.).

via.: imgur

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr6311660222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása