Sötét jövő

Újjáéled a sci-fi történelem egyik ikonikus hajója

2017. január 09. - Wittigen

A Nostromo újjáéledéséről már írtam, de élek halok az ilyen videókért, szóval találtam még egyet. Mostani felújításunk tárgya nem kisebb lajstromjel, mint az NCC - 1701, és nem kisebb név alatt repül, mint az USS Enterprise! Gyertek vessetek egy pillantást a Smithsonian re-restaurációjára.

(Ez még a felújítás előtt készült, 2015-ben)

A modellnek elég hánytatott sorsa volt az évek során, és pont megérett egy kis felújításra a Star Trek születésének 50. évfordulója alkalmából. "Felrobbanása" után a készítők a Smithsonian múzeumnak adományozták, ahol 1990-ig a plafonról lógott, mely értelem szerűen nem tett jót a szerkezetének. Aztán 1990-ben a ST feltámadásakor megugrott a fanbázis száma, így a múzeum felújította a modelt. Új fényeket és egyéb részleteket adtak hozzá, ami nem volt része az eredeti modellnek. Aztán 2000-ben áthelyezték az ajándék boltba, hogy megakadályozzák a további strukturális romlást. Aztán 2014-ben bejelentették, hogy, visszaállítják az eredeti állapotába a modellt. Célpontjuknak az utolsó filmes megjelenés visszaállítása volt (az 1967-es 4. változat). Nagyjából két éven keresztül harkálykodtak a projecten, de a végeredmény gyönyörű lett.

(Kibelezve.)

És itt egy videó, a teljes folyamatról :)

 Via: io9, io9 és TrekCore

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7712044879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása