Sötét jövő

A Rejtély Rt. az apokalipszis közben is működik - képregény ajánló

2017. október 26. - Wittigen

Emlékszem mennyi időt töltöttem a szomszédasszonynál (Isten nyugosztalja szegényt) a régi Cartoon Networkot bámulva. Dexter, Pindúr pandúrok, Bátor a gyáva kutya, stb. Most évekkel később visszatértem gyermekkorom egyik kedvenc sorozatához. Gondolom kitaláljátok, hogy melyikhez. A Scooby Apocalypse 2015-ben indult a DC gondozásában, havi megjelenéssel. Jelenleg a 18. résznél tartanak, és még két rész várható, szóval ez év decemberében véget ér a történet. Ez a képregény a sorozat teljes újragondolása, és a besorolása is változott a többi képregényhez képest, korhatár nélküliről teen+-ra (gőzöm sincs, hogy ez hány évesnek felelne meg).

Találkozunk az alap ötössel, de egy kicsit áthangszerelve: Daphne nem egy Barbi baba, hanem inkább Rambo akció figura (mínusz az izmok) Bozont a kutyakiképző hipszter, (mínusz a kötelező Macbook és Starbucks), Scooby az intelligens kutya, Fred aki most épp operatőri munkát tanult ki, és Vilma, aki maradt ugyan az a tudós figura, csak most high-tech professzort játszik. Minden a Lángoló Ember fesztiválon indul, ahová Daph és Fred egy névtelen füles alapján érkezik. Rövid időn belül feje tetejére állnak a dolgok, és az ötösünk a világvége kellős közepén találja magát, és menekülni kényszerülnek. 

Néhány szó a képregényről (úgy teszek, mintha értenék hozzá): a rajzstílus letisztult, a panelek nem zsúfoltak. A történet eddig nagyon jó, bár számomra a 18. rész egy picit unalmas volt, az egyik felesleges klisé kihasználása miatt. Továbbá, gyakran előfordul, hogy a történet hatalmas váltásokkal operál, amik elsőre nem tűnnek fel az olvasónak. Van egy ilyen a történet közepe felé, ahol háromszor, négyszer lapoztam vissza, hogy rájöjjek, hogy most akkor mégis mi van. Aztán később derült ki, hogy nem is történt meg, amit olvastam. De ezt leszámítva és nyugodt szívvel ajánlom nektek ezt a sorozatot. Angolul elérhető az interneten, annak aki tudja, hogy hol keresse, magyar megjelenésről sajnálatos módon nem tudok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr6912992260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása