Sötét jövő

Kapuban a Bloodlust 4. - Seraph megjelenése

2018. május 06. - Wittigen

Mindjárt nyakunkba szakad a Bloodlust 4. fejezete, a Seraph, szóval itt az ideje, hogy felelevenítsük mi is történt eddig a sorozatban. Nem tudod mi is a Bloodlust? Akkor ezzel a cikkel kezdj! Bár régóta hozzá lehet jutni a képregényekhez, azért kirakom bárki kedvéért a spoiler tageket :)

Figyelem, az összefoglaló az író saját interpretációja, eltérések az eredeti ötlettől előfordulhatnak!

-------------------------------------- SPOILERES TARTALOM ---------------------------------------

1. rész:
Egyiptomban járunk 1925-ben, ahol Dr. Jervis talál egy szarkofágot, amihez képest Tutankhamon csak lábjegyzet lesz majd az archeológiai történelemben (és a sima történelemben is). Végül is igaza lett. 135 év múlva tiszta cyberpunkban élhetjük az életünket, nagyvállalatokkal, korrupt politikusokkal, és titkos szervezetekkel körbevéve, Crywen városának bűzös mocskában. Ismerkedjünk meg Rachellel, Tisztogatónkkal, akiket pont abba a negyedbe szólít munkája, ahová nem igen akaródzik neki belépni, de mégis megy, mert a pénz nagyúr meg a vörös besorolás is. A Pestis bárban behajt egy régi ígéretet, és kezdődhet a hajsza. Meg is találja a célpontot és rövid úton golyót ereszt a szeme közé. Majd mégis, egy vascső kíséretében viszont látja a célpontját. Fortuna azonban a lány pártját fogja, és megmentésére küld egy furcsa figurát, aki egy szablyával nemes egyszerűséggel lekapja vámpírunk fejét. 

2. rész:
Rachelt kicsit megviselte a sikátorbéli összetűzés, és mosott szarként tért vissza a bárba, ahonnan nem sokkal ezelőtt elindult. De pörgessük csak vissza az idő kerekét, és ugorjunk át Nathan szemszögére, aki történetesen nem ember. Bumm, nagy ügy vannak vámpírjaink és ghouljaink. Utóbbiak nagyjából a gyalog szerepét töltik be a sakktáblán. Naszóval Nathant pont látni kívánják, és erről egy csapat ghoul ad neki tudomást. Namármost, Nathen ezt nem szívleli, szóval rövid úton szeretné rendezni, hopsz repül is egy kar. Meg az ő gégéje. De nem mintha ez ártana neki, és ripsz-ropsz pont annál a feltörekvő vámpír előkellő lakásában ébred aki látni akarta őt. Elhangzik egy alku ajánlat, ami nem nyeri el fejezetünk főhősének tetszését, főleg azért nem, mert nem akar csicska lenni. Képszakadés, és Nathan Houndsvileben ébred, és mit ad isten, pont afelett a sikátor felett, ahol Rachelt sarokba szorította az előző rész koporsó szökevénye. Namár most, Nathannek nem éppen vajból van a szíve, de hát, ha egy jóslat vagy ígéret elhangzik, akkor a hívásának nem lehet ellenállni. Szóval, most már tudjuk, hogy titokzatos szarkofágunk leláncolt lakójával nem csak a vámpírok kellemetlen faja, de az istenek is visszatértek a világba. Szóval Nathan egy pillanatra lefagy, mint az őz a reflektorfényben, aztán gondolkodás nélkül levágja azt, akit egykor Rick Wellis-ként ismertünk. Azért ennek a híre eléri Danielt is, a fentebb is említett vámpírt. Rachel nem éppen érti, hogy a kéken fénylő szemű idegen miért segített neki, azt meg valószínűleg még kevésbé, hogy miért hagyta futni. Egy átizzadt éjszaka után (rémálomtól, mielőtt felmerülne a kérdés) Zéró, a Tisztogató diszpécser hívása ébreszti, és ideje, hogy olajra lépjen.

3. rész:
A Trinity klub a legkiválóbb szórakozást nyújta... hát, mondjuk azt, hogy mindenkinek. Spiclink, akit mellesleg Daniel változtatott át, ura elé járul köpni Nathanról, de lyukra fut, és rövid idő alatt padlóra kerül. Hát fiam, ebben az univerzumban is létezett Hollywood, ha egy dolgot megtanulhattál volna az az, hogy TISZTELETET kell adni egy vámpírúrnak. Dehát van, amit a nehezebb úton kell megtanulni. Szóval begyűjtő parancs kerül Rachelre, aki mindeközben EDI-t játszva próbál adatot szerezni célpontjáról, mert a küldetés ugye nem éppen sorolható a sikeres kategóriába. De a rendszer illetéktelen személynek minősíti. Szóval rövid úton megtudjuk, hogy hogyan is készül a digitális-mutáns bélelt muffin, a'la Rachel. Miután véres búcsút mond a cyber tér morcos szegletének Zero telefonhívása ismét belerondít az életébe, és csak még rosszabb lesz a kedve, mert kiderül, hogy felültették. És jobb lesz, ha mozgásba lendül, mert vadászni fognak rá. Egyetlen mód van a térképről való eltűnésnek, ha követi Zéró utasításait, és kiüti a Seraph műholdrendszert. Nathan kis magánakciója után idejét egy másik sikátor mélyén tölti, öreg hajléktalanok vérének kiszívásával, amikor ismét megjelenik Daniel. Az ambiciózus vérszívó tudtára adja, hogy most bezony megfogta, csak akkor szabadul, ha megöli a három fő család fejeit, hogy ő elfoglalhassa végre "méltó" helyét. Cserébe felajánlja Rachel életét neki. (Jelezném, hogy erről a díjazás tárgyát érintő hölgyet senki nem kérdezte meg, de bizton állíthatom, hogy lenne egy-két  keresetlen szava mindenkihez, főleg az álmait tekintve.)

 -------------------------------------- SPOILERES TARTALOM VÉGE ---------------------------------------

És akkor egy kis bónusz:

4. rész szinopszisa:
Rachel élete legveszélyesebb küldetésére indul. Mialatt megbízói után kutakodott, rájött az újjászervezett Tisztogatókkal kapcsolatos hazugságokra és kérdőre vonta operátorát, Zero-t. Miután a rejtélyes hacker igazolta a nő sejtéseit, elárulta, hogy az egyetlen kiút mindkettejük számára, ha kiiktatják az őket is megfigyelő Seraph nevű műholdrendszert. Rachel belemegy Zéró tervébe és nekiindul, hogy megsemmisítse a Seraph szerverét. A tét nem kicsi: vagy elnyerik a szabadságot vagy a biztos halál vár rájuk. 

 

A 4. szám borítója

Legvégére hagytam a legfontosabb infókat:

Az első történet ív zárását 32 oldalon élvezhetjük majd, 1600 forintért. Megjelenése 2018.05.13-én várható a 14. Budapesti Nemzetközi Képregény fesztiválon juthattok hozzá (ahol dedikálásra is lesz lehetőségetek), no meg a Fantasmania bemutatótermében (1082 Budapest, Üllői út 66/c) és a Geekparadise weblapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5613894190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása