Sötét jövő

Origin Zero - WH40K inkvizítor örökös

2018. október 03. - Wittigen

Itt a régóta várt összefoglaló A Warhammer Kisfim (igen, így nagybetűvel) jelenéről és jövőjéről. Ne örüljetek előre, mert nem jók a hírek. Na, azért annyira nem is grimmdark, mint amilyen a 40. évezred. A Level 80-nak adott interjúban Brosdau kijelentette, hogy a Prológus 5 éves készülése alatt egyszerűen belefáradt a dologba, és a folytatással elég vékony jégre tévedtek a Games Workshop jogi ingoványán (ezzel minden rajongói munkának meg kell küzdeni, amúgy kedves Battlestar Glactica jogtulajdonosok rohadjatok meg). Vagy abbahagyják a munkát, vagy megszerzik a jogokat. Most feltehetőleg ez folyik, de Brosdau nem hajlandó nyilatkozni a dolgok állásáról, de az itt-ott elejtett kommentjeiből kiderül, hogy nem éppen állhat rózsásan a helyzet. (Amit nem értek, tekintve, hogy mi az a léc, amit megugrott a Prológus, és hogy hányan látták, és azt, hogy a kisfilm gyakorlatilag ingyen reklám a GW-nek.) Szóval még talán jó ideig (értsd évekig, de lehet, hogy soha) nem kapjuk meg Erasmus Brosdau által megálmodott teljes filmet. De a Prológus "fejlesztésének" lezárulása (vagy, ha nagyon bizakodó akarok lenni, ideiglenes hibernálása) nem csak kapukat zár be, hanem kapukat is nyit ki. Addig is míg nem kapunk konkrét híreket a Warhammer film sorsáról van helyette más.

Az Origin Zero nem más, mint egy websorozat, mely teljesen az ő tulajdonuk, és azt csinálnak vele, amit szeretnének. Teljesen eredeti ötlet, teljesen egyedi felszerelések, teljesen egyedi látképek. Történetünk a Föld ökológiai összeomlása után játszódik, az emberiség első kolonizált Földszerű bolygóján, Zenobián játszódik. Életünkben először összefogtunk, összedobtuk azt a töménytelen mennyiségű pénzt, ami ahhoz kellett, hogy megpattanhassunk haldokló bolygónkról. Így kötöttünk ki új hazánkon. Aztán évekkel később az Földi VéDelmi Erők (EDEN eredeti nevükön) egy furcsa és veszélyes problémával szembesüljön. Az első rész több kérdést tesz fel, mint, amit megválaszol, de a készítők szándékosan így tervezték. A sorozat folyamán majd kapunk válaszokat. A sorozat teljesen animált, de a legkifinomultabb metódusokkal. Az epizódokat az Unreal motor kelti életre, és ugyan olyan szeretet és hangsúlyt fektetnek a minőségre, mint ahogy azt megszokhattuk. A jelenetek kompozíciója néhol nagyvászonra kívánkozik, nem csak a mi kis képernyőinkre. A kamera nézőpontja talán kicsit szokatlan lehet, ugyanis jelen esetben mi vagyunk a szereplői az epizódnak, és ami szemszögünkből követhetjük az események kibontakozást. De nem húzom tovább a szót, íme tekintsétek meg ti is! Ha bírja a vasatok, csavarjátok ki 4k-ba!

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3714200627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása