Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: A terminátornak új kártevője van

2018. december 21. - Wittigen

Szóval 2015-ben debütált a méltán közkedvelt Tie Fighter anime, a maga kis 80-as évek beli cellshade rajzstílusával és fenomenális gitár riffjeivel. De az internet még sok gyémántot rejteget, és szerintem most találtam még egyet. Sok "VS" típusú képregénnyel találkoztam fiatal kalóz koromban, amikor mindent letöltöttem amit értem, de semmit nem értettem meg belőle, mert nem tudtam angolul. És mellékesen mondjuk nem is érdekel Suparman vs Terminator. Azonban a soron következő 5 perces kisfilm megfogta a fantáziámat és nem eresztette, íme a: 

A rövidfilm múltja 2007 és 2009 közé nyúlik vissza, Mitchel Hammonddal, aki még csak nem is animátornak tanult, de nagy álmokat dédelgetett. Egy websorozatot álmodott meg a Terminátor univerzumában, ahol Bruce Wayne képében a Skynetnek új ellenfele akad John Connoron kívül.

Ez volt a 2009-es állapot, melynek a végzős projket célját kellett volna betöltenie, amit soha nem tett meg. A miért igen egyszerű, a készítőnk durván pályát tévesztett, s ezt realizálva, 2010-ben ott hagyta az design szakot, és elkezdett dolgozni a művön, mely megvalósítása 4 évig tartott. 

A fentebbi 3 kép az eredeti webcomic ötlet (mint a Lökéshullám) darabjai voltak, melyek 19 másodperces teaser alapjául is szolgáltak. (A jobb alsó sarokban lévő ikonnal ki tudjátok nagyítani a képeket.)

Az ötelt eredete homályba vész (és próbálom felvenni a kapcsolatot a készítővel, hogy a következő álíltásokat majd ki tudjam javítani, ha esetleg nem fednék a valóságot), de amennyit sikerült kiderítenem, az egész 4 éves, idegösszerokkanásos történet 2 dologgal indult: ezzel a poszttal egy Batman rajongói oldalon, illetve ezzel a 2008-as rajzzal itt lent:

A készítő állítása szerint nem volt megelégedve a képpel, mert szerinte túl elnagyolt volt. Ha én ilyen elnagyoltan tudnék rajzolni a szerepjáték szabálykönyvemhez, nagyon boldog lennék. A mögöttes ötlet a következő Bruce felpörgetett páncéljához: Mivel a Bruce családi birtokon álló ház igazából csak álca, és az az alatt lévő barlangban tölti az idejének nagy részét, ezért Bruce Wayne túléli az atomcsapást. De Skynet támadásának hála a barlang teteje beomlik, és a felszereléséből összesen a félkész robbanásálló ruha és egy páncélozott jármű marad meg neki. A hamvakban álló világot mostmár vas démonok uralják,  és Batman e káoszban próbálja összerakni új felszerelését, halott ktonák testéről szedett felszerelés darabokkal és szerszámokkal. Lassan de biztosan újjáépíti a kardját és pajzsát Bruce, és nincs mit rejtegetnie, hisz mindneki, akit szeretett már halott. Azonban egy utolsó esély csillan meg a horizonton: a rádióban hallható statikus zörej néha megtörik: a hús és vér fellázad. Ideje munkához látni.

Hogy miért is tartott 4 évig meganimálni ezt az 5 perces rövidet? A készítő önbevallása szerint (ez volt 2012 környékén) 2008 óta nem fogott ceruzát, és elektronikus digitalizáló padot sem igen használt. Az egész alkotás billentyűzettel és egérrel készült, Adobe In-Design-ban. Kézzel animált minden egyes képkockát. Kalkuláljunk csak egy picit: 1 másod perc 24 képkocka. Mivel néhol látszik, hogy szaggat, úgyhogy menjünk lejebb egy picit, mondjuk átlag 20 képkockára. A film 295 másodperc hosszú, az 5900 képkockát jelent, hátérrel, előtér elemekkel, effektekkel és minden nyalánksággal, amit el tudtok képzelni. Mellékesen, még csak nem is tanult animátornak. Autodidakta módon tanult animálni. És ha már a részleteknél tartunk:

És akkor jöjjön, ami miatt valószínűleg kattintottatok: íme a rövidfilm. Sőt máris kettő! Íme az első változat, melyet Mitchell kevert, a zenéjét pedig NOIR Deco szerezte.

És íme egy későbbi, de szintén hivatalos változat, melynek SoundsGreat felújította a keverését, de a zene még mindig NOIR Deco-tól van.

Bónusz poszterek:

via.: mitchellhammond

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2914373251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása