Sötét jövő

Múltidéző, Sötét Jövő módra, 3. rész

2019. február 07. - Wittigen

Elértünk a 3-as számhoz (amit a Valve a mai napig nem tudott megcsinálni), és én ismét hozok nektek 5 cikket, melynek utánajárunk, hogy mi a jelene és várható jövője. Az előzőeket megtalálod a múltidéző kategória alatt. 

Új DeLorean szériagyártás

Ha lehet hinni a NewDelorean weboldal blogjának (ez a gyártó), akkor a helyzet egész szépen alakul, jelenleg az amerikai vonatkozó ügynökségek engedélyeire várnak. És úgy néz ki, hogy évi ~230 darab replikát gyárthatnak, természetesen megfelelően korszerűsítve. Fogok majd írni egy bővebb cikket is a dolgok állásáról, mert a 2016-os cikk írása óta van sok-sok újdonság. És még valami, ez nem a hivatalos kinézete az új autónak.

Project Soli, az érintés mentes vezélrés

A Soli lépet egyet előre. Az amerikai FCC jóváhagyta a Google részére az 57-64 Ghz közé eső tartomány használatát. Eredetileg a 60 Ghz-t akarták kihasítani maguknak, de azt a Facebook megtorpedózta, mert érdekeltek benne a Terragraph projektjük miatt. Ugyanakkor az Google ATAP projektjeit megfelelő mértékű tartózkodással kell kezelni, mert hajlamosak nagyot ígérni, aztán hajlamosak eltakarítani az ígéretes ötleteket.

SABRE hajtómű

A VASIMR és a mellett ő még egy érdekes projekt, aki jelentős tőkeinjekciót is kapott. 2018-ban újabb 26 millió fontnyi támogatást sikerült bezsebelniük (ez átszámolva 9,5 milliárd forint), Állításaik szerint minden rendben halad a 2020-as kitűzött tesztek elindításához. Illetve nemsokára beindítanak egy régi General Electric J79 hajtóművet, mellyel a forró levegőt akarják szolgáltatni a tesztjeikhez, hogy a HTX (gyorshűtő modult) tesztelni tudják, a jelenleg is épülő két telephelyükön. 

Mi lett az R'ha kisfilm folytatásával?

Mióta vége lett a kickstarter kalapozásnak azóta csönd övezi a kisfilm készültét, pedig annak már lassan két éve. A kickstarteres oldalukat még frekventáltan updatelik, és a következő a helyzet: 2017.12.02-án elkészült a pilot animációja a R'ha Nuun-nak (ez a következő installáció címe), mely egy 900 2D-s képből összeállított storyboard videó.Valami ilyesmit kell elképzelni. És itt van néhány hivatalos still a storyboard videóból:

Illetve szépen haladnak a mocappel (dacára annak, hogy azt a célt nem érték el) erről is posztoltak egy szép videót.

ISS Beam modul

Hű, hát a Bigelow Aerospace cégnek sűrű éve volt a Beam modul tesztelése után. Először a NASA meghosszabította a modul maradását, mert tökéletes tárolónak gondolják, illetve speciális teszteket fognak végrehajtani benne. A cég továbbra is 2020-ra tervezi a sokkal nagyobb méretű moduljának fellövését és teszteltetését (sűrű év lesz az a 2020, az biztos). Illetve megalapították a saját kilövő vállalatukat a SpaceX mintájára, BSO - Bigelow Space Operations név alatt, mellyel a jövőben, bárki által megvásárolható, felfújható, kis űrállomásaikat tervezik feljuttatni, oda ahová a vásárló megálmodja (mondjuk én ebben látok bajokat, és új szabályozásokat az űrre tekintve).

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1614486026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása