Sötét jövő

Napi kell: életnagyságú Han Solo Carbonitba fagyasztva

2019. május 03. - Wittigen

Megtaláltam minden férfibarlang ékét, csak bírd zsetonnal a rajongásodat. 

Íme, hadd mutassam be a Sideshow cég életnagyságú, karbonitba fagyasztott Han Solo szobrát. A srácok elképesztő részletességgel dolgoztak, hogy megalkossák ezt a 230 centiméteres monstrumot, mely mindent összevéve nagyjából 3 mázsát nyom, de cserébe minden gyűjteménynek vagy házi mozinak az éke lesz. Beszéljenek a képek:

 

És beszéljünk csak egy picit az első kép alján látható apróbetűs részről. 

Nos igen, a szetthez tartozik egy hasonló minőségű és kidolgozottságú Boba Fett figura is, hogy őrt álljon Jabba barátunk legnagyobb zsákmánya mellett. Boba 1 centi híján két méter, és 50 kg nehéz, de a lábujja végétől a feje búbjáig autentikus mandaloriai páncélba van bújtatva (az árcéduláért pedig elvárom, hogy ez beskarból legyen).

 

 

És akkor nézzük a piszkos anyagiakat. Solo karbonitba fagyasztott teste 2,16 millió forintba kerül alapjáraton, de mivel a cég amerikai, így szembe kell nézni néhány kiegészítővel, amit úgy hívnak, hogy áfa és vám, mert gondolom nem akarjátok "ajándékként" és 10 dolláros értéken deklarálni, hogyha esetleg elveszik, akkor bottal is üthessétek (ami azt illeti nem is bíznám akárkire (khm, MAGYAR POSTA, aki az utóbbi időben számtalan csomagomat elvesztette) ezeknek a szobroknak az ideszállítását). Ha jól sikerül értelmeznem a EU Közös nomenklatúra dokumentumát, akkor e szobor beletartozik a XXI. kategóriába (667. oldal, a linkelt dokumentumban), és mint olyan vámmentes, de a 27% áfa még mindig befigyel, illetve a szállítás. Nos, a UPS idehozza 290000 forintért (ha mindent sikerült jól beütnöm), az áfa összege pedig 583200 forint. Így Solo végösszege: ~3,05 millió forint.
Boba barátunk azonban egy picit drágább, viszont harmadannyit nyom, mint fagyott csempészünk. Fett alapára 2,46 millió forint, szintén vámmentes, mert eredeti szobor. UPS szállítás az 153 491 ft, az áfa meg 664200 forint, így mindenki kedvenc fejvadásza ~3,28 millió forint.
De ezek csak megközelítő árak, biztosra veszem, hogy van csoportos kedvezmény, és a cég saját szállítási megoldásai (amit azután láthattam volna, hogy megadom a kártya adataimat) is biztosan kedvezőbbek, mint az általam összetaknyolt UPS szállító levelek alapján kalkulált összeg. Amúgy ha van felesleges 6,33 millió forintod, és megrendeled, remélem emlékezni fogsz rá, hogy hol találtad e cikket, és meghívsz, hogy megleshessem őket élőben is. ;)

via: Sideshow & Sideshow

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr10014719381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása