Sötét jövő

Napi kell: Terminátor mozaik ablak

2019. június 29. - Wittigen

Emlékszem, volt poszt a facebook oldalunkon, hogy, ha valaha is bérlek egy templomot, a női faszagyerek szentháromságot megcsináltatom, és az oltár felett ők fognak őrködni. Nos találtam egy újat, mely rózsaablakként állhatná meg a helyét. Cue the theme songA mostani "Napi kell" dupla poszt lesz, mert mutatok neked valamit, amire nagyon beindulhatnak a nyáltermelő mirigyeid, ééés még láthatod is, hogy hogyan készítették, szép, nagy felbontású képeken. Rugaszkodjunk is neki!

Íme Ő, a híres T-800, teljes terjedelmében, befejezve! 0,8 m x 1,2 m, helyre 500 darabos puzzle.

Egy ilyen mű megalkotása mindig egy sketchel kezdődik, melynek elkészítési ideje a kívánt üvegablak mintájának összetettségétől függ. Ez a folyamat néha több hetet is igénybe vehet, ilyenkor a meg kell értenünk a színeket, és az egységes képet apró darabokra kell bontanunk.

Amikor elkészül a sketch, és a színek már a darabokhoz vannak rendelve, akkor kezdjük meg az üveg puzzle kivágását egyszerű üvegvágóval. Továbbá minden darabot megcsiszolunk egy speciális üvegcsiszolóval. A fent is látható képen az összerakás folyamatának elején vagyunk, és finom üvegpor és víz keverékétől mocskos az ablakunk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a darabok szorosan illeszkednek egymáshoz, ugyanis később ez adja a tartósságát majd az összeszerelt műalkotásnak.

Miután a puzzle minden darabja kivágva, és szorosan összeillik, ismét szétszedjük, alaposan lemossuk őket, és a széleket egy speciális rézfóliával burkoljuk. Ez nálunk általában otthon történik, nem a műhelyben . Becsapunk valami filmet, éééés mehet a csomagolás.

Amint készen vagyunk a rézfóliás kezeléssel, ismét összeállítjuk a sketch szerint az egész üveget. Majd ónnal a rézburkolat találkozásánál összeforrasztjuk. És készen is vagyunk.

Ha megnyerte tetszésedet, az ArtBrothersGlass Etsy boltjában megveheted. Mindösszesen egy készült belőle, kézzel, ára ennek megfelelően borsos, 1235294 magyar forint (plusz 88235 forint szállítás). Mint mindig, ha megtetszik és megszerzed, hívj már meg, hogy én is megcsodálhassam! :D

via.: imgur

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr314715141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása