Sötét jövő

HFY 20. rész: Erősítés szükséges

2019. július 10. - Wittigen

Ismét egy levélváltás stílusú HFY történettel készültem nektek, remélem tetszeni fog.

Adatátvitel sikeres

Küldő: Zatrak felderítő
Címzett: Központi irányítás

Üzenet:

Befejeztem a kijelölt bolygó felmérését. A kérdéses planéta a naprendszere harmadikja, a lakható zónán belül helyezkedik el. Az atmoszféra belélegezhető, több különböző klímával rendelkezik, melyek közül több alkalmas kolonizálásra. Szerencsétlenségünkre a bolygó ásványi kincseinek nagy része már kimerült, de ettől eltekintve tökéletes farm bolygó és előretolt állomás lenne a csillagrendszer többi bolygójának kiaknázásához, melyek teljesen érintetlenek.

Az őshonos faj a bolygójuk elhagyásának küszöbén áll, műholdakat már küldtek szét a rendszerükben, de legénységgel ellátott küldetéssel még nem hagyta el a bolygó körüli pályát. Továbbá minden űreszközük fegyvertelen. Hadviselésben jártasak, de a technológiájuk primitív, és még nem rendelkeznek egységes kormányzással. Nem jelentenek számottevő ellenfelet a mi hadseregünknek.

Azonnali kiirtást és kolonizációt javaslok.

Adatátvitel véget ért

Adatátvitel sikeres

Küldő: Dadrant prateor
Címzett: Központi irányítás

Üzenet:

Örömmel jelentem, hogy a kezdeti megszálló hadművelet sikeresen lezárult. Támaszpont kiépítése a felszínen befejeződött. A bennszülöttektől intenzív de szervezetlen ellenállással szembesülünk, de ahogy a hírszerzés már jelezte, fegyvereik nem jelenetnek veszélyt ránk nézve. Tarjuk az ütemtervet, 4 napon belül a teljes felszínt el foglaljuk, és megkezdjük a kiirtó protokoll végrehajtását a fent maradó helyi lakosokon a kialakított katonai támaszpont körül.

Az egyik cirkálónkat egy szerencsés rakéta találat megsemmisítette.A gépészek szerint a rakéta egy a hajó pajzsai által kialakított holtponton csapódott be a hajtóműnél, és sikeresen eltalálta az antigravitációs kivetítőt, mely emiatt lezuhant. Kiértékeltük a faj rakéta vezérlő rendszereit és úgy hisszük, hogy nem képesek ennek a találatnak a szándékos megismétlésére.

Erősítést igénylünk az elvesztett cirkáló pótlására.

Adatátvitel véget ért

Adatátvitel sikeres

Küldő: Dadrant prateor
Címzett: Központi irányítás

Üzenet:

Az ütemtervet továbbra is tartjuk, de a haladás lelassult. A lezuhant cirkálót nem sikerült idő előtt visszaszerezni, és úgy tűnik már átvizsgálták a roncsokat, és sikeresen találtak tervezési hibákat a hajóinkban, melyeket kihasználhatnak a javukra. A hírszerzés állítása ellenére, miszerint a bennszülöttek megosztottak, megnövekedett együttműködést látunk a különböző frakciók között. Úgy tűnik, hogy támadásunk felserkentette az együttműködés folyamatát.

Több cirkálót is elvesztettünk azóta, köszönhetően az új taktikáiknak, és habár még mindig tartjuk az ütemtervet, és jelentős haladásra teszünk szert nap, mint nap, nagyon úgy tűnik, hogy ez a művelet hosszabb ideig fog tartani, és drágább lesz, mint ahogy azt eredetileg becsültük. Ideiglenesen felfüggesztem a népirtó protokollt, hogy minden erőnket a frontvonalnak szentelhessük. A maradék civil ellenállást majd eltakarítjuk, miután a katonai erőkkel leszámoltunk.

Erősítést igénylünk az elvesztett cirkálók pótlására. Nehéz cirkálókat igénylünk a faj új taktikájának ellensúlyozására.

Adatátvitel véget ért

Adatátvitel sikeres

Küldő: Dadrant prateor
Címzett: Központi irányítás

Üzenet:

Újraértékeltük a számításokat, és arra a kellemetlen megállapításra jutottunk, hogy a kolonizációval járó költségek már most jóval nagyobbak, mint az esetleges bevétel, amit a bolygó elfoglalásával szerezhetünk. Ennek eredményeként megkezdtem erőink kivonását a bolygóról. Elnézést kérek az akció sikertelensége miatt, és amint erőink elhagyták a bolygót illetve az én irányításom nem szükséges többé, végrehajtom az Utolsó rítust. 

Hajóinkat plazmatűz tartja sakkban, mely felszíni telepített ütegekből érkezik. Mivel ez a technológia bőven túlmutat a faj eredeti becsült képességein, úgy hisszük, hogy a technológiát az átkutatott roncs hajóinkból szerezték. Így utasításba adtam, hogy az összes lezuhant hajónkat azonnal semmisítsék meg. Azonban erőink szétterülése miatt ez nem mindig lehetséges, még az igényelt nehéz cirkálók is sebezhetőek a plazmatűzzel szemben, és nem akarok több veszteséget annál, mint ami most fennáll.

Erősítést igénylünk a visszavonulás fedezésére.

Adatátvitel véget ért

Adatátvitel sikeres

Küldő: Dadrant prateor
Címzett: Központi irányítás

Üzenet:

Új tények fényében nem vonhatjuk ki magunkat e bolygóról. A bukásom úgy tűnik jelentősebb kárt okozott mint az elvesztegetett életek és lehetőségek. Nem olyan régen a radarjaink egy cirkálót észleltek, mely az összes kialakított katonai doktrínánkat figyelmen kívül hagyva működött. Nem válaszolt rádióforgalmazásra és nem sugárzott telemetriai adatokat. Amikor egy másik hajót küldtünk feléjük kapcsolatlétesítés céljából, a kérdéses hajó tüzet nyitott, és megsemmisítette azt. Úgy vélem a faj sikeresen megjavította és levegőbe emelte az egyik lezuhant cirkálónkat., és a hajó az ő irányításuk alatt van.

A gépészeink szerint lehetetlen, hogy a faj rendelkezzen a megértés képességével, mely a hajóink és technológiánk használatához szükséges. Ragaszkodnak hozzá, hogy ez csak egy hiba lehet a rendszerben. Valamiféle glitch. De a szívem mélyén tudom, hogy nincs igazuk. Ha meg tudják javítani a hajtóműveket és a fegyverzetet, akkor talán meg tudják javítani a warp motorokat, és... Nyilván való, hogy ezt nem engedhetjük meg. Egyeduralkodóként utaztunk a csillagok között időtlen idők óta, és hozzáférést adni a mennyek kulcsához egy másik, még ilyen jelentéktelen fajnak is, katasztrófa lenne. Ezért úgy döntöttem, hogy a visszavonulást felfüggesztem, és ismét támadásba lendülünk. A technológiánk minden nyomát el kell törölnünk e világból.

Erősítést igénylünk az új támadás megkezdéséhez.

Adatátvitel véget ért

Adatátvitel sikeres

Küldő: Sarel adjunktus
Címzett: Központi irányítás

Üzenet:

Kérem fogadják legmélyebb tiszteletemet, és elnézés kérésemet, hogy így közvetlen módon veszem fel a kapcsolatot magukkal. Én vagyok a legmagasabb rangú tiszt jelenleg a jelenlévő erők maradéka között. A parancsnoki cirkálót, Dadrant praetorral és a vezérkar maradékával együtt megsemmisítették. Minden lehetséges fronton súlyos veszteségeink vannak, számtalan földi egységet vágtak el a támaszpontunktól. Minden hajót visszavontunk a kialakított landolási zónába, és minden erőnkkel azt védjük.

Megvertek minket. Minél több hajót küldtünk ellenük, annál többet foglaltak el, és küldtek vissza ellenünk. Míg a kezdetekben úgy gondoltuk, hogy a lezuhant hajóinkról lopott plazmatechnológiát használják, mostanra olyan mennyiségben vetik be, hogy biztosak vagyunk benne, hogy visszafejtették, és ő maguk gyártják. Nem engedhetjük meg, hogy e faj kilépjen a bolygóközi térbe., ha ez megtörténik, az a birodalmunk végét jelenti.  A Világ Evő bevetését kérem. Ne próbálják értéktelen életünket megmenteni, örömmel áldozzuk fel azt.

Erősítést igénylünk a Világ Evő megvédéséhez.

Adatátvitel véget ért

Adatátvitel sikeres

Küldő: <<<ISMERETLEN>>>
Címzett: Központi irányítás

Üzenet:

Üdvözlet idegen söpredék. A nevem Wilson tábornok, kirendelt parancsnoka az Ideiglenes Egyesült Földi Hadseregnek. Vagy bárminek aminek a bürokraták manapság nevezik. Mindenesetre, csak meg szerettem volna köszönni, ennek az igazán minőségi űrhajónak a házhoz szállítását. A gépészeink szerint elégséges tűzerővel rendelkezik ahhoz, hogy megsemmisítsen egy egész bolygót, és viszket a tenyerem, hogy kipróbálhassam, szégyen, hogy ti soha nem jutottatok el odáig, hogy befejezzétek a felkészülést a tüzeléshez. Továbbá igen nagy rajongója vagyok a csillag térképeteknek. Sok-sok kicsi pilács. A nyelvészeim szerint ez itt, "Anyaotthon" ként fordítható. Vajon mi vihet rá egy csomó ronda idegent, hogy egy csillagrendszert így nevezzenek el?

Nemsokára találkozunk.

Adatátvitel véget ért

Adatátvitel sikeres

Küldő: Központi irányítás
Címzett: Minden erőnek

Üzenet:

VÉSZHELYZETI FIGYELMEZTETÉS

Minden erő, azonnal térjenek vissza az Anyaotthonra. Ellenséges erők érkeznek.

++ERŐSÍTÉST IGÉNYLÜNK++

++ERŐSÍTÉST IGÉNYLÜNK++

++ERŐSÍTÉST IGÉN*&%][''';.

Adatátvitel véget ért

via.: reddit

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8014931630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása