Sötét jövő

Ismét egy zseniális ötlet. WarCloud, avagy a Skynet már a spájzban van

2019. július 17. - Wittigen

Íme a WarCloud. Nagyanyám térde kalácsára esküszöm, nem clickbait. Az ameriaiaknak elgurult a maradék gyógyszerük is.
Pont a Pentagonnál valakinek a a zseniális ötlete támadt, hogy építessenek egy "WarCloud" rendszert, mely az hatalmas mennyiségű titkosított anyagot tárolna és dolgozna fel MI-kel segítve, ezzel gyorsítva a katonaság harcászati tevékenységeit (ebbe beleértve a tervezést és az aktuális hadmozdulatok végrehajtását is). Egy 10 milliárd dolláros projektről beszélünk, melynek megvalósításának jogaiért olyan nevek küzdenek/öttek mint: Oracle, IBM, Microsoft, Amazon. Még valami: a hivatalos projekt név Joint Enterprise Defense Infrastructure röviden JEDI (mikor jön majd a Disney 66-os (aka cease and desist) parancs? Lord Maus nem igazán szereti, ha az ő tulajdonával bármit is csinálnak).

Ismét előkerül két "ősellenség" a centralizált rendszer és az ai/mi. Elmondom mi a baj ezzel a kettővel:  Jelenleg nincs is ilyenünk, a mostaniak koránt sem felelnek meg az intelligencia szótári fogalmának, csupán ún.: "buzzword", és marhára kezd unalmas lenni, hogy mindenki ezzel vagdalódzik. A másik pedig: a centralizáció. Egy ilyen nagy jelentőségű projekt akkora célkeresztet festene a fejére, hogy öröm lenne nézni, ahogy szénné DDOS-olják, és elhasal a komplett amerikai hadsereg. Amúgy erre felhívta a figyelmet is az IBM, hogy ez nem feltétlen jó ötlet, hogy a Pentagon egy "rúgj seggbe" feliratot készül a saját hátára ragasztani (persze nem jó lélekből mondták ezt, inkább azért mert fáj nekik, hogy őket kigolyózták a tenderből). Jelenleg az Amazon és az MS maradt a ring két oldalán, de az MS felé látszik dőlni a mérleg nyelve, mert az Oracle pert indított az Amazon ellen. Az Amazon már az ötlet megszületésekor is előkellő pozícióból indult a CIA-vel meglévő magas biztonságú felhőszolgáltatása miatt, de akkor mire fel a per, kérdezhetitek jogosan. Nos, a Védelmi hivatal egyik ex munkatársa valahogy az Amazon Felhő részlegén kötött ki, és sokak szerint ez jogtalan előnyhöz juttatja a másik céget. Szóval most augusztus 23-áig áll a dolog, és a Pentagon reményei szerint majd akkor végre folytatni tudják a tender befejezését, és kiderül, hogy ki nyeri majd a következő évtized egyik legnagyobb katonai beruházását.

via.: AP

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr4214947706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása