Sötét jövő

Gyorsan vegyél Hubble űrtávcső felszerelést!

2020. január 23. - Wittigen

Van egy lakásra való pénzed, de épp nem lakást akarsz, és kellene valami, amire el tudod szórni? Ne is keress tovább, az Ebay tudja mi kell neked! Ahogyan annó egy RBMK rekator grafit blokkot akartak eladni (amit amúgy sajnos levettek) most szintén egy érdekes tárgyra tehetnéd rá a mancsodat, potom 22,8 millió forintért. Íme a Hubble űrtávcsőhöz készített hatalmas 2 emberes rackszekrény, pontosabban a Vehicle Power Interface melyet a teszteléséhez használtak, a feljuttatás előtt 1986-ban. Ez a masszív berendezés a Hubble űrteleszkóp akkumlátorait és napelemeit volt hivatott tesztelni, és jó munkát végzett, merrt a Hubble jóval a számított élettartamán túl van, és csodálatos képekkel ajándékozott meg, miután kapott egy szép szemüveget. Nézzük mit adnak nekünk 22,8 millió forintért:

  • 6 db HP 6012B egyenáramú belső tápegységet
  • 2 db sok-sok Watt-os tápegység
  • 2 db akkumlátor
  • 2 db monitor
  • 1 db Hubble áramellátás ellenörző modul
  • 1 db Hubble áramellátás beállító modul
  • 1 db Hubble akkumlátor ellenőrző és beállító modul
  • 1 db Hubble napelem beállító és ellenőrző modul
  • 1 db Váltóáramú elosztó modul
  • 1 db Clear-Com Intercom rendszerű vezetéknélküli távbeszélő

Szóval, ha valakit érdekel, akkor erre megtalálja a licitet, de figyelmeztetek minden kedves olvasómat, hogy ez a dög nagyon nagy (200*208*121 cm), és 300 kiló (szóval a szállításra ha annyi nem is megy rá, mint az Eagle Prime szállítási költségére, de azért mélyen a zsebedbe kell majd nyúlni, az áfáról és vámról meg ne is beszéljünk), valamint, csak úgy adják el, ha rendelkezel a megfelelő betartod az amerikai export igazoló képesítéssel és betartod a törvényeket , hogy nem használhatod katonai célokra (HOGY?!) és hogy mi lesz a sorsa, ha jól értelmezen. Szóval, ha mindennek megfelelsz, akkor kapsz egy 300 kilós, kézzel(!) kábelezett csodát, melynek elég nagy szerepe volt az űrkutatás történelmében. Jó licitelgetést!

Mutatom a vadállatot:

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr9215417498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása