Sötét jövő

Napi kell: LEGO GLaDOS az asztalodra

2020. augusztus 22. - Wittigen

A LEGO társaság mostanság igen csak beszűkült, ami a licencelt szetteket vagy a saját kúl szetteket (a Rock Raiders és az űrhajós, de még a saját mechás szettjeik is szerintem zseniálisak voltak). Szerencsére vannak lelkes építők, tervezők, akik kihasználva a LEGO adta lehetőségeket, terveznek kúl szetteket, amiket így vagy úgy be lehet szerezni. Aztán vannak azon bátor emberek, akik ráléptetik kis alkotásaikat a hivatalos szetté válás rögös útjára, melyekből koránt sem garantált, hogy lesz valami, főleg ha licences termékről lenne szó, de az a hatalmas nagy szerencsének, hogy nem kell megvárni, hogy a cég kerekei őröljenek, meg tudjuk mi ezt építeni magunk is.

Ezen a gondolat mentén indulhatott el hachiroku24 is, aki megtervezte, és beküldte a Lego Ideas programba az általa tervezett Portal 2 tematikájú szettet, ami már elérte a szükséges 10000 támogatást az oldalon, és ez év szeptemberében kerül a döntőbizottság elé. Mivel lincence igényes szettről van szó, és perpillanat nem tudom a Valve álláspontját az ő szellemi termékeik használatáról, bár tekintve, hogy az SFM-ek készítéséhez BÁRMELYIK Valve játék assetjét fel lehet használni, szerintem nem feltétlen lenne gond, sőt a Black Mesa HL1 remake után igazából szerintem nem is lehet gond, de ki tudja... mindenesetre a dánokon múlik minden, és 50/50 % az esélye, hogy hivatalos szett lesz, de ha nem, akkor a videó segít a megépítésében. És mi is egy kicsit beszállunk a segítség adásba. 

Az Ironsky MOC kapcsán már említett Bricklink Stud.io nevű programnak hála árat és modellt is tudtok kötni az építéshez (a fájl itt érhető el). A tervező srác egész pofás, de sok helyen valószínűleg okkal elnagyolt építési útmutatót készített, úgyhogy a tizenpárperces videóból 12 óra alatt sikerült összelegózni (höhö) a teljes modellt. A végár picit borsos lett, az általam összerakott Glados kb 115 dollárba, átszámítva kb 33696 Ft-be kerül, ami majdnem a Starun V rakéta bolti ára volt anno. Én a Stud.io modell tanulmányozását és a videó használatát ajánlom az építéshez, ha tényleg építesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8215810868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása