Sötét jövő

Lego Iron Sky 2 MOC - Hagyjuk a filmet, nekem ez a dioráma kell!

2020. április 30. - Wittigen

Űrnácik a hold sötét oldaláról. Emlékszem mekkora felbolydulást okozott anno az ötlet, aztán ara is emlékszem hogy számomra mekkora csalódás volt. Nos a második film inkább csak rontott a helyzeten. Viszont hamár Vuorensolaáék nem tudnak számomra maradandót alkotni, a rajongókban mindig lehet bízni. 

Az igazat megvallva én a mai napig abban a hitben voltam, hogy az Ironsky 2 még mindig nem jelent meg (mely ismerve, hogy mennyit húzták a megjelenést, nem lenne meglepő), és pont emiatt a poszt miatt néztem utána, és meg a filmet. Az igazat megvallva, a "Támadnak az űrnácik" mind két felvonása csalódás volt számomra, bár az első rész kevésbé, mint a második. Hasonlóan az Overlordhoz és a 11-es árok, annyi mindent ki lehett volna belőle hozni, ezek ellenére meg kaptunk egy gyenge űrkomédiát. Azonban néhanapján a fanok jobb tartalmat kreálnak, mint amit a hivatalos források tudnak adni. Találtam egy pofás legó diorámát.

Itthon a piacon jelenleg főleg a Lego saját ötletei (City, Technic, Ninjago stb) illetve licenszelt (főként Start Wars) szettek figyelnek a polcokon. A Lego híres a megkövetelt minőségről, így egy-egy új szett átfutási ideje hatlamas is lehet. Azonban nem kapunk új MOC-okat mindenféle univerzumból (bár ezt a rést a Coby, Lepin és más egyéb Lego koppantások próbálják betölteni, például a Wanndering Earth sokkerekű teherautójával, vagy a Coby Sabaton tankjával szemezek már egy ideje). Szerencsére a rajongók kihasználják a Lego adta kreativitás lehetőségeit, és alkotnak maguknak, hála egyéb eszközöknak, mint pl a Lego tervező, vagy a Rebrickable saját tervezőszoftverélnek hála, már csak a pénztárcád szab határt az álmaidnak. Hasonló modellről írtunk már, találtam egy nagyon pofás (és nagyon drága) Tachikoma robit, de minden további szócséplés nélkül, íme egy Ironsky 2 MOC, a film zárójeleneteinek egyikével!

A dioráma tervezője egy plaschette nevű felhasználó, aki ez előtt főként mezőgazdasági gépeket dizájnolt Legoból, és ez az első, és egyetlen sci-fi diorámája, de az előző munkáin szerzett tapasztalata figyelme az apró részletekre átjött erre a monstrum makettjére is, ugyanis ez egy 600 dabaros dioráma szett. Egyesíti a film egyik utolsó jelenetét helyett kapott Kortzfleisch rejtekszobája, annak minden díszável együtt, és még egy realisztikus automata is helyet kapott a diorámában. Ezenkívül az apró elemek, szétszórva a főutcán, a falakon, és az árkádok alatt élettel ruházzák fel a szettet. Hogy mennyire kell a zsebedbe nyúlni? Nos, az összeépítési útmutatóhoz ingyen hozzájuthatsz, rögtön két helyről is! Egyfelől a Redbrickable oldaláról, másfelől én is archiváltam a széfünkben (ugyanis nem vagyok rajongója annak, ha valami csak úgy eltűnik a netről). Továbbá szükséged lesz a Bricklink saját tervezőszoftverére (egész pofás, van benne minden földi jó, egy komplett render motor, ezzel készültek a cikk képei is, építési instrukció készítő, építő felület stb). Éééés legvégül, lássuk a mocskos anyagiakat! A Redbrickable becslője alapján 25000 és 146000 forint között kéne a zsebedbe nyúlni, attól függően, hogy akarsz e szöszmötölni azzal, hogy a már meglévő Legó elemeidet átnyálazod, vagy azt akarod, hogy egyben elküdjék neked a szettet elemenként. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3915635824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása