Sötét jövő

Szóljatok a Caterpilarnak, mostmár kapják össze magukat!

2020. október 11. - Wittigen

Jó rég, egész pontosan 3 éve volt utoljára powerloaderes cikkünk, és azóta fejlődött a piac. A korábbi cikkünk bumszli megoldásához képest a Guardian XO már szinte elegánsnak mondható

Nem olcsó ketyere, évi 30 millió forint a fentartása. Nem egy flottának, hanem egy darabnak. Évente. És míg rühellem a a "valami, mint szolgáltatás" fogalmát, azt el kell ismernem, hogy a karbantartás, valamint a modellekben történő fejlesztések implementálása (már ha úgy gondolkoznak, hogy ha találnak egy jobb motort, akkor azt ezért az árért ki is cserélik, nem pedig kidobnak a piacra egy következő modelt mint teszik azt egyesek, khm alma khm) az üdvözölhető konstrukció. A nem működik, akkor meg nem fizetsz pedig egy érdekes kitétel. Legalábbis remélem, hogy ez az elképzelés.  De mit is kapsz ezért a 30 millióért? 

Nos kezdetnek nem a videóban látott teszt modellt, hanem egy szép streamlineolt verziót, melyről még nekem is nehéz volt elhinnem, hogy nem csak egy látvány terv (ez a sci-fi tech átka, a legtöbb esetben nincs egy működő darab, csak egy elképzelés, de már el kell adni mint a következő nagy durranást). De ebben az esetben nem, itt van egy kiállításon (a hivalkodó amerikai színsémát most enegdjük el)

Szóval kapsz gy könnyen (30 másodperc) alatt felvehető eszközt, és még csak 20 centis tűt sem kell dugdosnod az agyadba, hogy irányítsd. A ruha egész okos védelmi rendszerrel van felszerelve, hirtelen áramkimaradás esetén nem csak úgy leejti a megemelt cuccokat, hanem passzív fékezéssel lassít, így védve a kezelőt. Aztán ott van az irányítás, fogták magukat és adnak hozzá egy appot. Semmi beépített kijelző vagy valami, csapj rá egy telefont és mehet a mehet. A ruha felerősíti a mozdulataidat, szóval emeli még így is te fogsz, de a 20 kiló csak 5-nek fog érződni. Emellett hála a zegyszerű beöltözésnek pillanatok alatt lehet rögzíteni a karokat egy pozícióban, és tudod használni a saját végtagjaidat a mozgatandó objektum menipulálására, ami egész ötletes. És akkor itt külön kiemelném a projekt vezető véleményét az "ember a leggyengébb láncszem ebben a coneptben" témakörről. Az elképzelése, hogy az ember nem a leggyengébb, hanem a legerősebb pont a eszközben, egy üdvös meglátás, mert jelenleg nem tartunk ott, hogy teljesen minden flottul menjen finom motorikus dolgokat tekintve, és nem próbálják meg mesterséges intelligenciába csomagolni azt ami nem megy, hanem beismerik, hogy igenis kell az ember. Ha lenne felesleges évi 30 millióm illetve egy terület ahol alkalmazni is tudnám, már csak emiatt a mondat miatt beruháznék rá. (És nem sajnos nem szponzorált cikk volt, de bárcsak :D) 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr416222864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása