Sötét jövő

Napi kell: Pörgő-forgó halállabda

2020. december 07. - Wittigen

A VR az új nagy durranás, és az elmúlt években kezd egyre jobban felvirágozni, a Half Life Alyx pedig minden tekintetben az eleve VR-ra készült játékok csúcsa, de sok olyan van, aminek nem kell szégyenkezni a VR későbbi adaptációja miatt. A szimulátorok meg... nos a VR pontosan oda született. És akkor itt jön képbe labda.

Képzeld el, hogy valaki egy nap megfogta a B-29-es golyó alakú lőállását, belefújt egy hatalmasat, s lőn megszületett, az Eight360° Nova VR platformja.

Ugyan gyűlölöm a CGI képeket, de ebben az esetben mégis van valami a képen, ami igazi. Igen, maga a laszta.

Nem szarral gurigáznak a srácok az biztos, a képről ítélve legalább 1,5 centis műanyaggal dolgoznak, és trendes mennyiségű szerkezeti vassal (tippre alumínium). Ez a ketyere 360°-os mozgástérrel rendlekezik, ami kimondottan ideálissá teszi szimulátorokhoz. A cég ennek megfelelően nem is nekünk az átlagembernek reklámozza, hanem nagyobb cégeknek, főleg katonai szervezetek és nehézgépekkel foglalkozóaknak oktató eszközként, mert hát ugye ilyen helyen a tanulás közben is hatalmas károkat lehet okozni, elég drága gépekkel. Hasonlóképpen a Guardian exoskeletonhoz, ez a cég sem adja neked oda az eszközt, hanem bérelned kell, évi 150000 dollárért, de legalább ebben folyamatos támogatás és karbantartás, valamint fejlesztés is benne foglaltatik, így talán egész baráti. Szerintem néhány év, és ez is a szórakoztató iparban fog kikötni (és a cég ki is jelentette, hogy tervben van egy olcsóbb modell kifejlesztése, de az még egy kis idő). Képzeljétek el, mi lenne, ha ezt összedrótoznánk egy árkád játékgéppel, vagy az új X-wing Squadrons, vagy bármelyik Ace Combat játékkal? Mundjuk évi 45,5 millió forintért igazán mellékelhetnének egy HOTAS rendszert és valami szebb és minőségibb kormányt, mint ami a videóban látható, de lesz ez még így se.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7916290212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása