Sötét jövő

Ekso a Guardian kisöccse

2021. március 06. - Wittigen

Megosztottuk a hightech változatot, ideje bemutatni fapados kisöccsét is. Íme az Ekso szerelés segítő hátizsák jellegű exoskeletonja.

Az Ekso (ami valójában egy eléggé agyoncsapott módja az exo szó helyesírásának, dehát divat "modernül" írni szavakat lásd Lyft és társai) a Ford mérnökeinek a fejéből pattant ki, azzal a céllal, hogy a futószalag mellett (ami azt illeti inkább alatt) dolgozó munkásokra eső terhelést csökkentsék. A fej fölött történő szereléskor keletkező megterhelésre gondolnak.

Azt mindenek előtt meg kell említeni, hogy ez az eszköz bezony nem fog helyetted munkát végezni. Az Ekso nem egy olyan fancy rendszer mint a Guardian, nincs benne motor, és okos telefonos vezérlés, mindössze egy hátizsák szerű rendszerről beszélünk rugókkal, melyek átvezetik a terhelést a test más pontjaira. Épp ebből az okból kifolyólag sokkal olcsóbb és egyszerűbb a felépítése. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1316230210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása