Sötét jövő

Mi az a műszer, aminek a mértékegysége gigabájt/liter

2021. július 03. - Wittigen

Röntgen gépeket már viszonylag régóta használunk, ám de azok jószerivel két dimenziós fekete-fehér képeket csinálnak. Azonban a Mars Bioimagingnál épp egy újdonságon dolgoznak. No és egy új mértékegység bevezetésén. 

Elég furcsa mértékegység a GB/L az biztos, de ez is egy mutató amivel a MARS új 3D-s röntgengépe esetén számoni kell. 1 Liter térfogat szkennelése ugyanis kb 10 gigabyte adatnak felel meg. Egy 2019-es videó alapján bukkantam az eszközre, és már ott is figyelmre méltó elerdményeket tudtak felmutatni, bár a legnagyobb objektum amit akkor szkenneltek egy csukló és egy komplett rágcsáló volt. El is felejtettem azonban említeni, amúgy színes felvételeket készít, és képes anyagokat megkülönböztetni már nagyon kis mennyiségből is (a brossúrájuk szerint egy mikrogramm aranyat már észlel a gép). Azóta az eltelt két évben pedig előrukkoltak az első kisebb változattal, mely már megvásárolható kórházaknak és egyéb kutató helykenek. Jelenleg nem sok hír van még róla, a klinikai tesztek felfuttatásán dolgoznak, de az első éles teszt (a csuklón kívül ami lent is látható) már megtörtént és elvileg jól szerepelt a gép., 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr6916486786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása