Sötét jövő

Metro 2033 film, a fellegek nem oszlanak Moszkva fölött

2021. november 24. - Wittigen

Jó rég volt hír a Metró 2033 filmről, és 2022 vészesen közelít. Gondoltam utána keresek hogy épp mi van vele, és sajnos nem sok jó. Kezdjük azzal, hogy eltolták két évvel a megjelenés dátumát (ami részben jó, mert a szerepjátékkal azóta nem igazán foglalkoztam).

Íme a film hivatalos ízcsináló posztere, legalábbis ha lehet hinni a Gazprom Media Holding hivatalos Facebook és Twitter accountjának.

A film nem csakhogy csúszik, de rendezőt is cserélt, és még istenigazából egy kapavágás sem történt az ügyben, a kamerák majd csak kezdenek valamikor forogni. A film költségvetése összesen 3,7 milliárd forint ami egész szép summa tekintve, hogy a Blackout az és a Kóma is 1,3 milliárdból készült. Apropó rendező csere: a filmet a Blackoutot is jegyző Egor Baranov fogja rendezni, ami kissé aggodalora ad okot, ugyanis a Kómával ellentétben, mely "kevés" pénzből vizuálisan és történetileg is oda tette magát, addig Baranov Blackoutja hanyagolható (ámbátor képivilágilag elfogadható film lett). Ugyan Glukhovsky anno érdeklődését fejezte ki, hogy írjon egy tv sorozatra valónyi forgatókönyvet, mely az Exodus után vette volna fel a történet fonalát, de sokak szerint (köztük szereintem is) az első  könyv/játék lesz ezüst vászonra víve, erre adnak utalást azok a concept artok, melyeket sikerült a net mélyéről előtúrni, és hitelesnek tűnnek (mindegyik kép forrása az alkotó saját Artstation profilja, és azért az nem egy Deviantart vagy egy Pinterest).

Egor Polyakov első négy concept artján, az Osztankinói tévétornyot láthatjuk felhőkkel és Démonokkal körülölelve, megfelelően lepusztított látkép mellett.

Pavel Kandybey két tanulmány képet készített, melyen szintén látótérben van a tv torony, ami azt jelentené, hogy kezöl játszódna az eredeti történethez.

Yuriy Khudov 3D modell tanulmányáról feltehetőleg Fekete köszön vissza ránk.

A következő két kép, Vasily Lyapkov keze munkáját dícséri, azonban nem enged következtetni a történet elemeire. Cserébe le sem tagadhatja, hogy az inspirációt a lengyel művész, Zdzisław Beksiński munkái nyújtották (és félreértés ne essék, ez nem baj, és a készítő külön ki is emelte, hogy bezony, a festő alkotásai befolyásolták a képi világot ).

 via.: thegamer

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8216762790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása