Sötét jövő

Napi kell: retro kompakt rádió/tv/kazettajátszó/cyberdekk

2022. július 22. - Wittigen

Tudom, hogy marhára idejemúlt, tudom, hogy már nem fognál vele semmit, tudom, hogy a képminőség hagyna maga után kívánni valót, de hoooooooo boi a dizájnja nagyon bejön. Íme a Sony FX-300 Jackal.

Van benne mini CRT TV, kazetta lejátszó, AM/FM rádió, mikrofon bemenet (mert a japánok bele vannak bolondulva a karaokeba), pofás elem töltöttség kijelző, és természetesen G O M B O K mindenütt. Ez hát a Sony Jackal fantázia névre hallgató mindenese, és igazából nem is a funkciókba, sokkal inkább a dizájnjába vagyok szerelmes. Az elmúlt években az az érzésem, hogy valamiért mindenki szerint az a jó, ha minél egyszerűbben néz ki valami. Weboldalak, tech cuccok, kocsik stb. Csak hogy ezzel együtt unalmasak a termékek. Valahol a 80-as/90-es évek körül voltak funky dizájnok, amik ugyan nem mindig váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, de az biztos,hogy azonnal felismertél egy márkát a jellegzetességeiről. Most meg? Mindenkinek egy szürke vagy fekete téglalap a telefonja. Ez az 1978-as kis gép meg mehetne egy űrhajóba díszlet elemként vagy lehetne dekás felszerelés valami cyberpunk film egyik jelenetében. Ha van feleslegesen elszórható pénzed akkor az Ebayen akad egy pár. Már 200$ dollártól (77000 forint) szerezhetsz egyet magadnak.

via.: reddit

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7217863423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása