Sötét jövő

Az Alagutak széria és az urbex találkozása

2022. szeptember 05. - Wittigen

Roderick Gordon és Brian Williams Alagutak szériája feletébb kreatívan ötvözött sorozatában megannyi összeesküvés elméletet, és igazából fel sem merült bennem, hogy mennyire is lehetségesek egyes elemei. Már ami a töménytelen elfeledett bunkert illeti Angliában és London alatt.

Az urbexezésről vagyis városi felfedezésről már ejtettünk szót a blog hasábjain, mikor kalandvágyó lelkületű emberek meglátogatták a Honvédség elzárt P-50 jelű bunkerét, és lehet el is emeltek ezt azt. Na de most nem ezt akarom megint felemlegetni, bár az utóéletével lehetne foglalkozni, na majd a 7. Múltidézőben. Nem, most mást szeretnék mutatni. Szóval a már említett Alagutak szériában egy pontig igazából természetesnek érződött a furcsa dolgok és összeesküvés elméletek halmaza. Pontosabban, hogy Anglia  szerte vannak elfeledett, de amúgy üzemképes bunkerek (az már más kérdés, hogy az utolsó két könyvet talán jobb lett volna, ha nem olvasom el, de a kíváncsiság akkor is hajtott). Szóval itt kapcsolódik be a sztoriba Shiey. A neve nem mindenkinek ismerős feltétlen, szóval engedjétek meg, hogy pár sorban bemutassam: egy keleti államokból (Balti országok/Ukrajna/Oroszország nem köti senki orrára) jövő maszkos urbexes figura, akit most már nem tudom hány éve követek. Ellentétben a P-50-et meglátogató bandától, ő soha nem visz el onnét semmit ahová megy, és mindig úgy hagyja a helyet, ahogy találta. SŐT, külön figyel arra, hogy a helyek aimket meglátogat felfedetlenek maradjanak a nagyközönség előtt. Most éppen a Britt királyságban kóricál, és onnét lőtt fel egy egész pofás videót egy elhagyatott, de működő bunkerről. És én pontosan ilyennek képzeltem el azt ahol Will és az apja meghúzták magukat egy időre.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr617890417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása