Sötét jövő

Warhammer harcjelentés

2021. május 11. - Wittigen

Hű, ehhez milyen messzire vissza kell menni. De megéri. Szóval, még 2020 júliusában a Mysterious universe ajánló cikk kapcsán beszélgettünk Tiberian olvasómmal, és hát oda jutottunk, hogy meghívtak életem első komoly terepasztalos Warhammer csatájára. Szóval tervezgettünk, először szeptemberre, de aztán a munka közbeszólott, és így jutottam el októberben Százhalombattára. És most 3 hónappal később (miután a Birodalom gyorsreagálású hadtestei megérkeztek) ti is megismerhetitek 3 küldetéses harcunk részleteit, ahogy azt a Logos Historica Verita a megmaradt romokból rekonstruálni és szimulálni tudta.

Na most, azt tudni kell rólam, hogy gyakorlatilag Warhammer szűz vagyok, minden téren. Figurám nem igen voltak, csak 3 Space Marine melyet különböző, nekem tetsző színkombókban festettem ki Mondoconok alkalmával a HammerTime Cafés srácok standjánál, illetve szintén egy MondoConos csata egy ugyan úgy WH szűz ismerősöm ellen (Papa Nurgle vs Kék törpök, és ugyan nem tudtuk lejátszani, de Nurgle báttya nyerésre állt (nyers megmaradt pontszám alapján és bírói döntés szerint), szóval egész jól teljesítettem) de ennyi.

Had ejtsek néhány szót Tiberianról, mint GM. Rajta kívül eddig egy másik olvasómnál voltam Alien szerepjátékon (amit feletébb élveztünk). Tiberian egy hatalmas WH őrült, és szép méretű hadserege van, és rögtön úgy kezdtük a szervezést, hogy felsorolt nekem csuklóból legalább 10 lehetőséget, hogy mivel akarjuk egymást gyepálni. És ez csak egy része volt a gyűjteményének. Tiberian az az ember, akivel BÁRKI élvezne egy csatát, mert:

  1. Körített mellé egy kis történetet, és úgy vezetett be a mellékes ráépülő WH-s cuccokba, hogy én, aki nagyjából csak a mémekkel találkozott is teljesen megértettem, és ő pedig élvezett mesélni.
  2. A csata rögtönzöttsége ellenére (mert nem volt az utolsó karakterig kidolgozva) sehol nem éreztem laposnak a csatát.
  3. Emberként megvan áldva egy olyan türelemmel, ami számomra tökéletes GM-é tette, sokadjára is elmondta ugyan azt, amit előtte számtalanszor, és egy pillanatig sem adta jelét, hogy ezt már tudnom kéne, mert már elmondta.
  4. A furcsa taktikai megoldásaimat is lekezelte, és hajlandó voltál a saját kárára is tanácsot adni.
  5. Egyszóval 10/10, mennék újra.

Szóval, bevezetést félretéve, így érkeztem meg 2020. októberében, hogy meggyepáljuk egymást némi malátaoldat és extrudált élelem kíséretében. És már itt dobhattam is ki minden feltételezésemet, ugyanis Tiberian olyan dologgal készült, amire nem számítottam. Egy 3 felvonásos, majdnem 11 órás csatával készült, ahol a Birodalom és az Orkok zöld árhulláma feszült egymásnak. Részemről az esélytelenek nyugalmával indultam főként szórakozni és saját magam meglepetésére: nyertem. 3-ból 3 alkalommal. Innentől át is adom a szót a Logos Historica Verita embereinek, és kezdődjön a WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGH!

Armageddon csatajelentés

Armageddon egyenlítő dzsungeleiben lezajlott csaták rekonstrukciója, készítette Logos Historica Veritas
- M42.987 -

Szembenálló felek: 
Birodalom kontra Orkok

1. összecsapás: időtartam kb 2 óra. 

Rekonstrukciók szerint a két osztag Ork boi megosztotta erejét, a fő horda meglepetésből megütközött a hídon átkelő előretolt birodalmi felderítő egységgel, és a döntő túlerőt kihasználva egy gyors aknatámadással kiiktatták a két Sentinelt. Továbbá az egység Psykere és 4 guardsman (közöttük a rádiós) életét vesztette az konfrontáció során. A Guardsmanek a hátratolt rádióálláshoz való előrenyomulás mellett döntöttek, hogy riadóztassák az erődítményt az érkező ork hordáról. Tudtukon kívül azonban az támadó orksereg Wierdboy-a sikeres warp ugrást hajtott végre 15 orkkal együtt, így elvágva őket a nagyhatótávolságú adótoronytól. A 15 Orkboy pedig oldalbakapta az előre nyomuló Guardsman osztagot, és meg is semmisítette azt. Így az erődítményrendszert felkészületlenül érte a zöld horda.

Szimulált felvételek

Csata nyitójelenete Ork roham Sentinelek elestek a meglepetés rohamban
Wierdboi warpjump után Orkboiz orvtámadás Csata vége, totális Ork győzelem

2. összecsapás: időtartam kb 7 óra. 

Logos Historica Verita megjegyzés: Az eseménynek időbeli távlata miatt kizárólag a nagyobb csapatmozgások rekonstruálhatóak. Időrendiség kérdéses.

Előszó:

Mivel a felderítő egység rádiósa életét vesztette, illetve az egység maradékának nem sikerült a taktikai hátranyomulás, így a fő erődvédő sereget felkészületlenül érte a zöld árhullám. Az ütegrendszerek áramtalanítva voltak, a fő haderő pedig bolygó körüli pályán tartózkodott a csata kezdetekor.

Ork csapatmozdulatok:

A harc kezdő mozdulatait  a támadó sereg a folyó túlpartján kezdte meg rendezetlen, de tekintélyes méretű támadó erő felsorakoztatásával. Céljuk feltehetően az erőd által védett ereklye megszerzése lehetett. Az ork "gyalogság" a folyóba gázolva megkezdte átkelését, mindeközben az erőd riadókészültséget rendelt el, és parancsba adta az ütegek áram alá helyezését, és riadóztatta a bolygó körüli pályán állomásozó Space Marine és Death Watch osztagokat. Az ütegek élesítése kb. 3 órát, a támogatás megérkezése kicsivel kevesebbet vett igénybe. Azonban a késedelem miatt már jelentős veszteségek keletkeztek. A bal szárnyon felsorakozott DeffDread a folyón való átkelés után célba vette a bal tornyot, és lemészárolta a Guardsman osztagot.

Mindeközben a jobb szárnyon a Gorkanaout megkezdte az áttörést, ám az első Droppoddal érkező 5 fős Deahtwach és káplánjuk hősiesen feltartóztatta a harc nagy részében.

Ám a hősies erőfeszítés hiába volt, végül a Gorkanaut és a megsegítésére érkezett Nobz osztag győzedelmeskedett, és partra tehette a magába zárt osztagnyi Burnaboit, melyek felperzselték a a jobb torony védőit és felszerelését, és portyázásra indultak, további károkat okozva.

Gorkanaut és Burnaboiz

A legnagyobb zűrzavart azonban a Wierdboi és két osztag Orkboi okozta. A harc kezdetén látszólag a gyalogsággal nyomultak előre, azonban a folyó túlpartjára lépve egy warp ugrás segítségével az erőd hátába kerültek. Feltételezéseink szerint az elsődleges terv az ereklye biztosítása volt, azonban a nyomok és a műhold felvételek arra utalnak, hogy az ereklye biztosítása helyett megtámadták a 3-as számú tornyot, illetve a 2.-es számú droppoddal érkező Deathwatch Assasin osztaggal is megütköztek és a túlerőnek hála képesek voltak legyűrni az érkező osztagot.

Elesett Death Watch Assasin különítmény.

A Wierdboy mindeközben két pszi csapást mért egyet a Sentinelekre egyet pedig a főhadiszállásra, mely utóbbi támadásban a parancsnoki láncolat teljesen megsemmisült, a bárminemű távközlés lehetőségével együtt. Meglepő módon a Warboss előtérbe helyezte az ereklye megszerzését. Miközben kezdetét vette a mészárlás ő és különítménye levált a gyalogsági hadtestről, amivel addig mozgott, és az ereklye felé vette az irányt. ami azonban nem sikerül, és a Birodalmi erőknek sikerült az erőd tömlőc rendszerébe menekíteni azt. A harc harmadik felvonása ott zajlott le. A következő kép a felszíni harcok utolsó állását mutatja be: 

Kiegészítő megjegyzés:

A 332. Guardsman osztagot (térképen bal oldalon az erődfalak előtt) posztomusz kitüntetésben részesítjük. A kinyert műhold felvételek alapján a túlerővel szemben hősies ellenállást tanúsítottak.

Uraim, bajonetett szegezz! Megfogyatkozott Guardsman osztag kontra Tankbusta osztag Hősies halál

 

3. összecsapás: időtartam kb 2 óra. 

A harcot titokban figyelemmel követő Inkvizítor az utolsó pillanatba az erőd tömlőc rendszerébe menekítette az ereklyét, ahová a Warboss csökkentett haderővel, követte. Így vette kezdetét a 3. és ezzel együtt végső összecsapás. A szemben álló erők összetétele fent ismertetésre került már. 

Szervitor logok alapján az Inkvizítor elkövette azt a végzetes hibát, hogy arra számított, hogy a Warbosss az ereklyét céloza majd meg, így rendelkezésre álló Death Watch erőket az Ereklyekert kapuihoz rendelte, hogy az esetleges betörést megakadályozza. Azonban a Warboss nem a szimulációknak megfelelően reagált, és a Nombz osztagot küldte előre, hogy azok foglalják le a Death Watch embereit.

Célja feltételezhetően a Death Watch parancsnok és az Inkvizítor oldalba támadása volt, hogy ezzel zárja rövidre a harcot. Terve bevált ugyanis a Nombz osztag hatalmas szerencsével legyőzte a Deathwatch erőit, bár ők is odavesztek. Amíg ez a csata tartott heves harc alakult ki az az szemben álló felek maradéka között, amiből végül a Warboss és csatlósai kerültek ki győztesként.

Záró jelentés

Amit nem tudhattak az orkok, hogy az Ereklye melyet annyira űztek puszta hamisítvány volt, melyet az Inkvizíció helyezett el a bolygón, és nem volt más célja, mint a Warboss csapdába csalása. S ez a része a küldetésnek sikeres, azonban a fölényes ork győzelemre senki nem számított. Összességében totális vereségnek minősíthetjük az ütközetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7316378782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása