Sötét jövő

Tudástár a világvégére, avagy a világ egy bőröndben

2022. március 09. - Wittigen

Az interneten bóklászva mindig lehet érdekes projektekre bukkanni, és így találtam én is a hordozható wikipédia projektre, mely egy helyre kis "önjáró" eszköz, egy egész masszív csomagolásban, mely biztosan segítségedre lesz, miután beütött a krach.

Az előállítás abszolút könnyen elérhető alakatrészekből történik (feltételezve, hogy időben neki állsz). A Platfrom alapját a nagyszerű hobbi gép, a Raspberry Pi 4-es változata adja, és nem is kell túl erősnek lennie, hisz egyszerű webböngészésről beszélünk (noha nem a neten járkálsz, hanem lokális webszervert futtatsz, de a végfelhasználó szemében ez lényegtelen). Eltekintve attól, hogy a videóban emberünknek rendelkezésre áll 3D nyomtató (ami nem feltétlen olcsó mulatság), de ettől eltekintve a bőrönd tudástár összerakható anélkül is, és tényleg egy hasznos alap tudásbázis lehet világvége után. Csak győzd megőrizni majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr10016808686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása