Sötét jövő

Rövidfilmkvadráns: SCP - Kettő az egyben ajánlatunk

2023. június 25. - Wittigen

Írtunk már a Backrooms nevű jelenségről (nem, nem valós, de nincs rá jobb szavam). Az a fogalomkör is egy internetes rémmeséből indult ki, de van egy mely idősebb a nála, az pedig az SCP univerzum. Secure. Contain. Protect.

Nem is értem, hogy hogy maradhatott el, hogy írjak vagy hozzak némi tartalmat az SCP univerzumból. Ugyan a világvége naptárunk tartalmaz valamicskét, de az csak egy dátum, ideje, hogy javítsunk a helyzeten, úgyhogy két igen magas polírozású kisfilmet is hozok nektek ugyan attól a készítőtől: Overlord és Dollhouse. Az SCP, mint univerzum és fogalom hatalmas, nem is tudnék átfogó leírást adni róla en cikk keretében... De a lényege hogy vannak anomáliák, legyen az élőlény, tárgy, tudattal rendelkező tárgy, démoni entitás, stb és van egy szervezet, ami ezeket gyűjti és katalogizálja, és próbálja tőlük megóvni az emberiséget. Ennek a szervezetnek sok ága van, tudósok, kutatók, személyzet, igazgató tanács. De szerintem mind közül a legnagyobb heregolyóik az MTF osztagoknak van, mivel ők mennek (néha rabokat hajtva maguk előtt, de hát mindent az emberiség jövőéért, plussz a D-Classokat sem kell sajnálni) a potenciálsan veszélyes anomáliák ellen. Az Overlord kisfilmben épp egy MTF osztagot kísérhetünk el egy küldetésükre, miközben azok behatolnak egy szekta területére, mert feltételezhetően anomális disznóságok folynak a háttérben. És a szekták és az anomális események keveredéséből mindig nyalánkságok kerülnek ki.

A második kisfilmre is maradunk az MTF-esekkel, de most nem egy elzárt szekta területére törünnk be, történetünk helyszine egy nevesincs ameriaki kertváros, és ott bizony mindig nyalánkságok rejtőznek: szomszédi viszályok, HOA atrocitások és hát furcsa anomáliák, mint példánk esetében nem euklidészi geometriájú belső térrel rendelkező házakkal. 

Szerintem nagyon jó kis rövidfilmek voltak, szoros és jól megválasztott kamera mozgásokkal, és az átfogó sztori is marha jó volt mind kettőben. Imádom a kevés helyszínen játszódó filmeket, és mind kettő esetében az, hogy egy házban játszódank hozzá adott a nyomasztó horror érzéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr4118132652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása