Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Legjobb barátod

2024. január 16. - Wittigen

A halántékodra pöttenytesz egy transzmittert, a szemedbe csepegtetsz egy aranyszínű lötyit, és rögtön egy AR világot is látsz a saját látóidegeiden keresztül a valóság mellett, ugye milyen jó? Neeeem, nincs mellékhatás, se függőség. Legalábbis nem a brossúrán feltüntetve.

Hamis érzések, hamis világképek, függőség, no meg izoláció. Minden ami egy tökéletes disztópikus sci-fihez kell. Hasonlót finoman amúgy a Ready player one is pedzegetett, bár ott nem ezen volt a hangsúly, hanem akalandon és a tömérdek pop-kultúrális utaláson. A magány nagyon veszélyes érzés, hát még az izoláció. Főszereplőnkenk, Arthurnak sincs igazából megváltás, mert ugyan kiszabadul belőle, de hát függő, úgyhogy önszántából fejest ugrik vissza képzelt világába.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2518289625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása