Sötét jövő

HFY 23. rész: A galaxis közepe

2019. október 05. - Wittigen

Vajon mi lehet a galaxis közepén, sokunkat foglalkoztat a kérdés. A jelenlegi elfogadott elmélet szerint egy szupermasszív fekete lyuk, de mi van, ha nem? E rövid szösszenet ezzel foglalkozik.

Az emberek egyszer még a vesztünket fogják okozni. De komolyan.

Minden fajt az élete során valamikor érdekelt, hogy mégis mi rejlik a galaxis középpontjában, A szenzoraink és egyéb megfigyelő eszközeink azonban nem tudnak áthatolni a magot ölelő kozmikus viharon. Szóval előbb utóbb mindannyian küldtünk expedíciót a mag titkának felfedésére, de egy sem tért vissza soha. Sem a több száz évvel ezelőtti elsők között indultak közül, sem pedig a 10 évvel indított legmodernebb hajók közül nem láttunk egyet sem viszont.
Egészen addig, míg Megan Quen kapitány és legénysége a színre nem lépett. Biztos vagyok benne, hogy a név ismerős lehet, annak a hírhedt Rex Quen admirálisnak a lánya, aki a szintén hírhedt HFS Kraken-t irányította.
Hogy az igazsághoz hű képet fessünk, meg kell említsük, hogy Megan Quen flottáját nemigen lehetett expedíciós flottának nevezni. Hadihajók, anyahajók, ágyúnaszádok, anyahajók és egyéb katonai hajók alkották főként. Az emberek rájöttek, hogy az ok, mai miatt nem térnek vissza hajók, az az, hogy valami elpusztítja őket. És bár csak tévedtek volna. Szóval a Középponti Felderítő Flotta célba vette a galaxis középpontját, és teret váltott. Nos a szupermasszív fekete lyuk elmélet igazolást nyert, de a vizuális szkennerek szerint valami volt a fekete lyukban. Aztán egy majd fél fényév hosszúságú csáp vágott a flotta felé. A fekete lyuk által gerjesztet interferencia lehetetlenné tette a térváltást, emiatt a hajók harmada rögtön odaveszett, másik harmad meg csúnyán letért a pályáról a csáp gravitációs hullámai miatt. Miután magukhoz tértek, a hirtelen támadásból, szemtanúi lehettek ahogy támadójuk kilép a fekete lyukból.

A túlélők "Űr Krakennek" nevezték el, az egyik földi mítosz nyomán. Quen kapitány, ahogy megszokhattuk az emberektől, tüzet nyittatott mindennel, ami kéznél volt. A fegyverzet fele a lény feltételezett fejének irányába lőtt, a másik fele meg a csáp felé, mely épphogy eltévesztett őket. A lény fejében nem tudtak kárt tenni, de a csápban igen.  Leszakadni ugyan nem szakadt le, de óceánnyi zöldesen világító vér ömlött a sebből. Az a néhány kutató hajó, mely tényleg tudományos célt szolgált mintát vett a vérből, és kereket oldottak. Quen is realizálta, hogy nem igen tud kárt tenni a lényben, szóval az egész Középponti Felderítő Flotta a tudományos hajók után vetette magát, hogy kiugorjanak a rendszerből.

A lény válasza egy váratlan erejű mentális sikoly volt.

Szerencsére ami az emberek pszichés felépítését illeti elég változatos. Van amelyik abszolút érzéketlen az ilyen energiákra, van aki pedig fogékony, talán jobban is, mint a galaktikus közösség nagy része. Szerencsére a Középponti Felderítő Flotta legénysége között nem sok fogékony volt, de így is csak 18 hadihajó tudott elmenekülni a 32 tagú expedícióból. Quen kapitány jelentését azonnal a Föld elnökének továbbította, a HFS Kraken és HFS Slayer formális újbóli hadrendbe való állításának kérelmével együtt, melyet hála az istennek a Ak'zyrians-okkal emelkedő feszültségek miatt megtagadtak, és helyette egy koalíciós flotta létrehozását javasolták, hogy együtt tegyük helyre azt az "Űr Krakent".

Ez hát a küldetésünk. Megöljük a dögöt, aztán hazamegyünk, mintha mi sem történt volna. Ötletem sincs miért kell meghalnia, de követem a parancsaimat, hasonlóra kérlek benneteket is. Sok szerencsét mindannyiótoknak, a túloldalt találkozunk.

via.: reddit

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7714968550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása