Sötét jövő

Paradise Hills – A modern szépség és a szörnyeteg

2020. június 17. - Wittigen

Adott egy disney hercegnő, aki szegény családba született, majd az apja egy végzetes helyzetbe kerül, de egy titokzatos személy megmenti, cserébe csak annyit kér, hogy adja oda neki az első dolgot amit meglát mikor hazatér, vagy azt amire még ő maga sem számított, hogy otthon várja. Ez eddig egy Vaják történet is lehetne, a meglepetés törvénye értelmében. Na de rengeteg szépség és a szörnyeteg változatot láttam már, és a 2019-es Paradise Hills is egy összemixelt változata a régi nagy klasszikusnak.

Adott Uma, a csinos, de naív főszereplőnk, akit Emma Roberts alakít. Aztán  ahogy haladunk előre a történetben folyamatosan fejlődik, és megfejti a sziget titkát. Mint kiderül nem önszántából van itt, hanem egy szépítő program részeként, amire nem önszántából nevezett be. De rajta kívül vannak olyanok is akik maguktól jöttek a szigetre, hogy még szebbek és előkelőbbek legyenek. Egy intenzív 6 hetes programsorozat után pedig igazi „feleségek” lesznek belőlük. Vagyis a sziget egy luxus átnevelő tábor, ahol minden habos-babos kis rózsaszín, meg csupa vidámság. Az eszközeik azonban néha igen durvák. Szegény lányoknak minden este meg kell inniuk a csészés tejecskét, mert az jót tesz a csontoknak. És már nyolckor le kell feküdniük aludni. Majd minden reggel keltik őket, halk zenével, hogy egy sor kibírhatatlan hajkozmetikának vessék őket alá. És ha ez nem lenné elég, akkor még egy jóképű milliomos férjet is választanak nekik. Innentől pedig már csak annyi a dolga, hogy kimondja a boldogító igent, majd beköltözhet új palotájába ahol boldogan élnek amíg meg nem haltak. Lényegében a legtöbb disney mese is erről szól. Azért írtam az elején a hasonlatot. Most pedig felteszem a költői kérdést. Akarod tudni, hogy mi az a Mátrix? Mi van akkor ha azt mondom, a sziget nem luxus átnevelő tábor, hanem börtön. Börtön a tested számára. Amit sosem fogsz elhagyni. Hogy a szörnyetegről még nem is beszéltem. Ami mind közül a legveszélyesebb, mert a barátodnak mutatja magát. Közben a bizalmadba férkőzik, és mikor magadhoz térsz, már késő. Meghaltál.

A Paradise Hills egy bosszúra épít. De ez csak akkor válik világossá, ha végignézzük az egész filmet. Egyáltalán nem nevezném erőltetett feminim filmnek. Végig tudtam azonosulni a karakterekkel. A film végi csavartól is néztem egy nagyot, mert már az elején lehetett sejteni, hogy ezen a szigeten valami nincs rendben, de arra egyáltalán nem számítottam, hogy ezt hozzák ki végül. Lényegében ennyi. A történet végig a film végi csavarra épít. Uma-nak vannak még barátnői, egy túlsúlyos önbizalom hiányos lány, egy ázsiai antiszociális lány,

és egy másik lány, akit jobban szeret mint az előző kettőt.

A másik jelentősebb karakter, Milla Jovovich aki mintha egyenesen a kaptárból lépett volna ki. Még mindig nagyon jól néz ki. Azonban a film messze alulmúlta az elvárásokat, a gyártási költségekből szinte semmit sem hozott vissza. A közönséget is megosztotta, és a többség inkább negatív véleménnyel volt róla. Szerintem pofon egyszerű az egész történet, és sok helyen vannak benne egyszerű megoldások. De mégis megvan benne az egyediség, ami miatt megéri megnézni. Egyszer mindenképpen, ha már nincs más a listánkon. Vagy éppen ha nagy rajongói vagyunk Emma Robertsnek. Kellő türelem is kell hozzá, valamint egy jó nagy vödör, hogy a csorgó nyálat legyen mibe felfogni. Én ezért a 10 rózsaszálból 9-et adtam rá. Viszont ha más korban nézném akkor lehet csak 6-ot. Mert néhol vontatott, és a csavaron kívül végig ismert sablonokat használ.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr9615809790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása