Sötét jövő

Könyvtár: Jaunt, a teleportáció ára

2020. szeptember 02. - Wittigen

Szinte biztos vagyok benne, hogy Stephen King nevét mindenki ismeri, Ragyogás, Álomdoktor, Mobil (ő az egyik kedvenc zombi világvégés regényem, melynek a filmes adaptációja marha egyszerű lett volna, de kegyetlenül elbaszták). Kollegám hívta fel a figyelmemet a Jaunt című rövidtörténetre.

A mindössze 16 oldalas irományban a teleportáció létrejöttének körülményeit és mindennapos használatát ismerhetjük meg, egy apa elbeszélésén keresztül, melyet ugrás előtt álló két gyermekének mesél, hogy elterelje a figyelmüket a közelgő kötelező altatásról és lenyugtassa őket. Dehát az emberi kíváncsiság határtalan...

Kicsit Event Horizon film érzésem van (aki még nem látta azt a filmet, irány megnézni, zseniális), a Jaunt a film nagyon alapötletére épít: mi van akkor, ha a testnek az utazás tényleg összesen 0,000000000067 másodpercig tart, de az elmének egy örökké valóság? 16 oldal alatt pofás kozmikus horrort kapunk, úgy, hogy valójában nem foglalkozunk azzal, hogy mi is van a két kapu között. Itt el tudjátok olvasni a regényt angolul, és itt pedig magyarul (a címe szimplán "A Jaunt", nem túl fantáziadús). Köszönöm mindenkinek aki adott tippeket, hogy melyik kötetben találom meg :) Aki legális úton óhajtaná beszerezni a könyvet az megteheti, ha megszerzi a Csontkollekció című novellás kötetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3016174748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Urdnot 2020.09.06. 20:06:01

Szia! A címére nem emlékszem, de az egyik novellás kötetében olvastam. Talán az Éjjeli műszakban. Az biztos, hogy abban van amelyikben a Született túlélő is, ahol a főszereplő egy szikladarabra keveredik egy hajótörés után magányos túlélőként.

Wittigen 2020.09.08. 11:10:25

@Urdnot: közben az olvasók beazonosították, de köszi a tippet :)
süti beállítások módosítása