Sötét jövő

Játék szektor: Gondolkozz portálokkal és egy időgéppel

2020. december 03. - Wittigen

Mindeki ismeri szerintem a viccet, hogy "Gabe Newell-t elnöknek és soha nem lesz 3. világháború!". Az ok köztudott, 2008 óta várunk a Half-Life záró részére, mások pedig 2011 óta a Portal következő installácójára. És bár az Alyx-szal a Valve most ismét felrakta magát a porondra, a többi játékuk (TF2 beleszámítva) nagyon el van hanyagolva. Ezért van az, hogy a rajongók veszik kezükbe az irányítást, ahogy történt ez a Half-Life 3 esetében kétszer is, a (Project Borleais és a Boral-Alyph) illetve a méltán híres, még a Valve áldását is elnyerő Black Mesa Half-Life 1 remake esetében. És most történik ez a Portál háza táján is. Üdvözöljétek hát, a Portal 3-at, ahol mostmár nem csak portálokkal, hanem már a 4. dimenzióval is gondolkozhatsz!

Már az elején fontos leszögezni, ez nem egy különálló játék, hanem egy mod, így védi őt a modoknak járó ártatlanság, és nem fog eltűnni a süllyesztőben, egy cease-and-desist levél miatt. De ez a mod, hasonlóan a jó kis Sci-fi at War modohoz, nem csak pár percnyi élvezet akar nyújtani. 25 puzzlle szobát fog tartlamazni a játék, ami önmagában nem tűnik soknak, azonban beleszámítva, hog mostmár két helyszínen van, az mindárt 50 szoba, külön dizájnnal és lehetőségekkel. A trailerben amúgy a 3. portál implementációja egész gyönyörű, és ötletes, és az egész csak scripting, tehát ezt az alapjáték tudná. A készítő nem rejti véka alá, hogy a mod nem az új játékosoknak lett szánva, hanem olyan Portál veteránoknak akik különféle közösségi dolgokat kipörgettek már, ennek megfelelő a nehézség, de reméli, hogy a bevezető pályák azért majd rávezetik az embereket a koncepció működésére. Illetve lesz története, de hála istennek, semmi köze nem lesz az eredeti kettő történéseihez, és nem fogja azt rajongói teóriákkal módosítgatni. Egyedi és csak erre a modra vonatkozó történet lesz, teljesen leválasztva, ÉS teljesen narrálva. A VNN csinált róla egy jó kis videót (meg az oldalnak van jó kis GYIK-je, igazából a VNN is azt olvasta fel), amit lentebb megnézhettek, de néhány kulcs dolgot kiemelnék:

  • a játék már az elejétől a végéig játszható, de kell neki még egy kis polírozás, de ennek tekintetében a Portal 10. évfordulójára való megjelenés egészen tarthatónak tűnik
  • 1 ember fejleszti, így a helyén kell tartani a Hype vonatot, azonban a trailer, illetve a VNN videója bizakodásra ad okot
  • nem, nem lesz más platformon (legalábbis nem azonnal)

Továbbá, a mod beszerezhető lesz két helyről is! Ha hivatalosan is megvan a Portal 2 játék, akkor neked öröm és boldogság van, ugyanis elérhető Steam Workshop tartalomként, és neked mindössze egy kattintás lesz feltelepíteni!

De azok sincsenek kizárva a szórakozásból akik esetleg nem vették volna meg valamelyik Steames "örömünnep" alatt a játékot, a mod hivatalos lakcímén, a jó öreg ModDB-n megtaláljátok majd!

via.: portalreloaded.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr9416315556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása