Sötét jövő

Könyvtár: Szefirot - meg kéne tanulnom káromkodni aztékul

2021. február 09. - Wittigen

Az élet olyan, mint az orosz űrtank: kurva nehéz. És milyen igaz, főleg ha az Anstettenek birodalmának renitens lakója vagy. Íme Michael Walden: Szefirot című könyve, mely a harmadik a sorban a Paul Wittigen könyvekből

A Szefirot közvetlen az escyllioni történések után folytatja a történetet, Paul gárdista lett, az előző könyvből megismert Faith mellett éli életét. Furcsa látni Pault szerelmesként. Mármint IGAZÁN szerelmesként, tekintve, hogy a Shaw könyvek alatt mindenkit és minden helyzetben megfektetett, bár az igaz, hogy miután összeszedte a Djokics lányt azért lenyugszik a vére. Ám egy nap személyes küldetést kapnak ők ketten Brett Shawtól, aki pedig eléjük tárja, hogy Faith halott ikertestvérének amúgy szuperbiztos bankszámlájáról, valaki leemelte az összes pénzt, ami nagyon nem adja. Így kerülnek Paulék egy azték nyaraló bolygóra, és kezdődik el a versenyfutás az idővel. Megint.

Amúgy annyira imádom ezt az univerzumot, mert annyira a feje tetejére van állítva. Például itt van ez az azték/tolték nyaraló bolygó, ami fényévezredekre van a Földtől, abszolút abszurd, és mégis, tökéletesen működik és beleillik a világba. A Wittigen könyvek ugyan azt a humort használják, mint amit a Shaw könyvek, azonban van egy érezhető különbség. Mivel Waldennek nem kell törődni a világépítéssel olyannyira (azért senki ne aggódjon, kapunk egy igen fontos töredéket, a fekete csuklya telepítését a gárdistákba), így más dolgokkal is tud foglalkozni, és nem visszakozik attól, hogy bemutassa a foszló rojtokat a Birodalom szövetének varrásai mentén, és az olvasó az egész sorozat ismertében olyan kapcsolatokat fedez fel, aminek a későbbi történések során lesz hatalmas jelentősége (főleg a Shaw ciklust záró Praetoriánus könyvben), annyira tudtam, hogy Hosszúkörmű Gwandolyn ugrál a háttérben. Walden könyveit ugyan olyan örömmel és szórakozással olvasom mint anno az első Shaw könyveimet, sőt eddig a sorozat uszkve 30 könyvéből egy sem okozott csalódást, ami egy ilyen méretű sorozatnál már azért szép dolog. Egyre jobban várom a közelgő Katedrális alkonyát, ami egy batár könyv lesz (1500 OLDAL!!), és Fawcett és Walden együtt fogják írni.

Ezzel a cikkel egy időben a nagy MU univerzum bemutatónkat is frissítettük, csekkoljátok azt is :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr9316357036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása