Sötét jövő

Kevesebb Szerelem, Robot, és még kevesebb halál, - LDR 2. évada

2021. május 15. - Wittigen

Hát eljött a május 14 és vele együtt a Szerelm Halál és Robotok 2. évadának premierje. Kicsit aggódva vágtam neki, az epizód szám és a rendező váltás miatt, de azért átrágtam magamat, megéri megnézni, de fájni fog az a 10 epizód hiány.

1. rész: Automatizált ügyfélszolgálat

Na ez az a rész ami megmutatja, hogy miért nincs a telefonomon kívü egy okos eszköz a lakásban. Mert még a végén úgy dönt, hogy én vagyok a betolakodó. A koncepció a napjainkban elég divatos, a robot designok marha jól néznek ki, egy bajom van csak ezzel a résszel: a karakter modelleket illeti... az egy emberiség ellen elkövetett bűncselekménnyel ér fel, nézd csak meg magadnak.

2. rész: Jég

Egy egyszerű epizód a valahová tartozni akarásról, és arról, hogy a tinédzserek mit megnem tesznek ezért, drog és veszély included. A stílus és a szövegkönyv egyes részei nem jöttek be, de az utolsó pár perc az nagyon jól néz ki.

3. rész Élettelen szemek

Konkrétan a Futu-re című könyv megelevenített változata, és ezt jó értelmeben mondom. És az anya indoka, teszi fel az "i" betűre a pontot.

4. rész: Sivatagi Hó

Mielőtt istenigazán elkezdődött volna a sztori, a nyitó jelenetek alapjn azt hittem, hogy egy Metro Exodus kisfilmet de legalább egy Mad Max-et kapunk, aztán a másfeledeik percnél orcán csaptak egy fura ufószerű izével, és minden tévképzetem szertefoszlott. Az animátorok nagy hangsúlyt fektettek az anatómiára és okkal, ugyanis e körül forog a történet. Az senkit ne zavarjon, hogy valamiért majd a főszereplő zacsijára utaznak, okkal teszik azt.

5. rész: Magas fű

Biztos nektek is mondták már gyerekként, hogy nem jó ötlet berongyolni egy hatalmas kukoricatáblába, mert el fogsz veszni benne. Na ugyan ez igaz az ember magasságú fűre. A stílusa kölön belopta magát a szívembe, meleg baráti 3D animáció, ecset vonalakat idéző festéssel, mint valami gyerekkönyv. A probléma az, hogy gyereket ezzel inkább ijesztegetnék.

6. rész: Karácsonyra lidércnyomást

Egy karácsonyi epizód, Billi és nővére az igazak álmát alusszák, mikor felriadnak ajándékcsörgés hangjára, ami egyet jelenthet, hogy itt a Télapó. Legalábbis gyermeki fejükkel így gondolják. Nos Télapó itt van, hó a subája, a rossz gyerekekkel meg jobb nem tudni, hogy mi történik.

7. epizód: Hutch balszerencséje

Mindig azok az autonóm robik és a random meghibásodás miatti öldöklési vágy... Talán ez a leglaposabb epizód a 8 közül. A Szerencsés 13-ast jobban kedveltem, legyenek már barátságos MI társaink a folymatosan gyilkolóak helyett.

8. epizód: A vízbe fúlt óriás

5t3v3n olvasóm szerint ez a sorozat Zima Blue-ja, nos én nem igen találom benne a filozófiai mélységet, ami a Zimában sem találtam, de cserébe mindenki oda van érte (mondjuk ehhez talán az is hozzá tartozik, hogy eleve nem szeretem a filozófikus sci-fi-ket). Azonban abban egyet értek, hogy az egyik átadandó üzenet az a: "Minden csoda 7 napig tart, és a maradék amúgyis valami vurstliban végzi".

Kicsit kevéske volt ez a 8 epizód az előző 18-as eresztéshez képest. Az abszolút favoritok Élettelen szemek, Magas fű és Karácsonyra lidércnyomást volt, különdíjasnak megtenném a Sivatagi Hó epizódot, az anatómia animáció részletessége miatt. Összességében amúgy jobb átlagot produkált mint az első évad, ugyanis egyikre sem tudom azt mondani, hogy ezt most mégis miért kellett, míg az első évadban azért akadt ilyen. Azonban az rejtély hogy miért lett félbecsapva az epizódok száma, két okból is: 

  1. Nem lettek hosszabbak az epizódok, sőt az átlag időtartam még csökkent is, 12,61 perc/epizódról 10,5 percre.
  2. A minőséget tekintve sem igazolja semmi, ugyanis összesen 4 realisztikus cgi kisfilm volt (melyek a büdzsé nagy részét igényelnék), míg az első évadban 7, és az itteniek és az összes rövidebb, mint az előző évad béli társaik.

Kicsit olyan érzete van a dolgoknak, mintha a második évad már csak a pénzért készült volna el. Csak azért nem fog úgy járni, mint a Valós halál, mert már bejelentették a 3. évadod 2022-re reméljük az majd azért hosszabb lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1816560216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása