Sötét jövő

Itt a zárjegy, hol a zárjegy - késik a sokat várt Atomik pálinka

2021. május 27. - Wittigen

Nem vagyok nagy szeszesital fogyasztó, de azért van egy, amit nagyon várok, többször is írtunk róla. Természetesen a kezdetben vodka, később pedig almapálinkavá váló Atomik fantázianevű itókára gondolok. Azonban van egy aprócska bibi.

Áh Ukrán rendészet, ti soha nem okoztok nekem csalódást... Emlékszem, mikor még a gimimmel mentem Kárpátaljára iskola kirándulás keretében, már akkor kenni kellett a kerekeket, hogy a határátlépésnél ne órákat rostokoljunk. Ez sem ma volt, gondolná az ember, hogy azóta haladtunk előre, de nem. Egy szomorú hírrel lepett meg kedves kollegám egyik nap, a hivatalos britt zárjegy ellenére az ukrán hatóságok lefoglalták az első 1500 palackos szállítmányt, és a mai napig nem közölték pontosan miért (indok van, de nevettséges). Tovább színesíti a helyzetet, hogy az ukrán terror elárítás (SZBU) is részese az ügynek, és a kijevi hatóságok elméletileg ezen szervezet vizsgálata alapján kobozta el a szállítmányt.  A 9news szerint "hamis ukrán zárjegyek miatt tartják vissza a szállítmányt" illetve "szeretnék felszámolni a hamisított szeszesitalok gyártását ukrajnában". Ennek nagyon olyan érzete van, mintha csak a kenőpénzt felejtették volna el leperkálni a megfelelő helyekre. A kamuzárjegyes téma főleg annak tekintetében büdös, hogy mind az 1500 üveget kizárólag angol exportra szánták, és britt zárjeggyel is látták el (ezt láthatjátok itt is), illetve egy híres ukrán pálinkafőző közreműködésével készült a párlat, úgyhogy még csak pancsolt szeszről és még csak hamisított szeszes italról sem lehet szó. Az ügy még mindig sehová nem haladt, mióta a hírt publikálták, azóta az ukránok oldalán pattog a labda, mi pedig nem tehetünk mást, mintsem csak várunk.

via.: Atomik-Blog

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8616569764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása