Sötét jövő

Filmajánló: Spóra - támadnak a gomba zombik

2021. december 26. - Wittigen

A Spóra cmű film ismételten egy film, melyet kizárólag a posztere miatt töltöttem le, és a kirakott képek igazából nem voltak bizalom gerjesztőek. Aztán kellemesen csalódtam, és egy Karók földjén és Trollvadászok féle rejtett gyöngyszemet találtam. És potenciálisan egy következő világváégét a listánkba.

A film 10 egymást nem ismerő, de mégis összefonódó sorsú ember történeteté meséli el egy zombi világvége közepette, és igazából az emberi döntésekkel és mini történetekkel foglalkozik. Többet nem igen tudok mondani a filmről, mert ha mondanék, akkor olyan lennék mint egy rosszul összerakott trailer. Annyira lekötött, hogy észre sem vettem hogy elrepült majd másfél óra. A fejezetek egész pofásan épülnek egymásra, és a VFX és FX munkára sincs panasz, sőt maga a film teljes összhatására sincs. Gyönyörű színek, pofás háttérzene, jó elgondolás. Bár csak hasonló feldolgozást kapott volna a Mobil (mindannyian tudjuk hogy NEM azt kapott). Also iMDB-n 3 csillagokat kapott, amivel nem értek egyet, mert számomra tökéletes lassú road movie típusú film volt (és az élet megváltoztatót vehetjük akár szó szerint is). Azért 2 csillagot levonnék, mert egy néhány ember irtó hülye dolgot csinált.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7916744426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása