Sötét jövő

Hamm bekaptak... így nyelte el a kis gömböc a Huszárokat

2022. július 25. - Wittigen

Bármennyire is volt éles hangvételű az utolsó cikk, nem könnyű szívvel írom meg a Huszárok záró sztoriját, Csak sajnos nem a képregényt fejezték be, hanem az írását. Ahogy a közismert mondás tartja: "az utolsó kapcsolja le a villanyt".

Az huszárokról írtunk már néhányszor ám az utolsó posztunk nem éppen pozitív dolgokról szólt. Végtére is elérte a cikk a célját, sikerült válaszokat illetve reakciót kicsikarni az egyik alkotótól. Olvasóm ajánlotta figyelmembe ezt a komment folyamot, ahol próbáltak védekezni, nem túl sok sikerrel, mert éppenséggel nem tudták/nem akarták cáfolni a leírtakat. Szóval az utolsó nagy posztjuk óta mi történt? Nos, a fizikai csomagok sehol, a Facebook oldaluk halott (mint GWTB oldal két poszt között), a Patreonon van (volt) azonban két poszt, egyik következik a másikból. Az első 1 hónapra a mi cikkünkre került ki:

Ami elsőre feltűnik, hogy fogyott a vendégrajzolók által készülő képregények száma. Az IG kampány keretében 3 kitöltő képregényre adtuk össze a pénzt. Az előző nagy bocsánatkérő posztban arról volt szó, hogy 2 készen áll, a harmadik készül, most meg már csak 2 db kitöltő képregény készül, abból is csak egynek van csak forgatókönyve, a másikra meg közösségi írást akarnak, ami a Patreon egyik részeleme lett volna, így ezzel nem is lenne baj. De két dolog: most akkor mennyi képregényt ígérgettek, illetve bárcsak előbb kezdték volna el, kicsit valahogy szomorúnak érzem az feldobott kedvű hozzáállást több, mint egy hónappal az után, hogy fel lett velük törölve a padló, de hát a remény elidegeníthetetlen emberi vonás. Illetve itt megemlíteném, hogy erről a posztról kaptam Patreonos üzenetet. Ami azért is faramuci, mert a 4 hónappal ez előtti üzeneteimet érdemben még mindig nem válaszolták meg, pedig akkor még szerettem volna máshogy rendezni a helyzetet velük. De hát nem lesz belőle semmi, a maradék 11 támogatóból összesen ketten reagáltak, így nem érték el a saját maguk által kitűzött minimum létszámot. A második posztjuk, pedig az "Írjunk együtt" felhívásra mutatkozó jelentkező hiány egyenes következménye:

Annak ellenére, hogy a Patreon oldal leállítását/felfüggesztését tervezik, ezen posztok még mindig rejtve vannak, ami megint csak visszás, ahogy az is, hogy semmi kommunikáció nincs publikusan sem, hogy sárcok, ne várjátok. Mondjuk nyilván kisebb arc vesztésnek számít 30 ember előtt beégni, mintsem 5700 előtt (a cikk írásakor ennyi lájk áll a Facebbok oldalukon). Úgyhogy ennyi, a Fekete Mentés különítmény, az egyedi magyar népmese/fantasy ötlet egy ideig vagy véglegesen lehúzza a rolót. Állításuk szerint készülgetnek az utolsó fizikai ajándék csomagok (noha konkrétum az nincs) és a 2. rész is "készülget". No meg az a három, azaz kettő, bocsánat, azaz egy mini képregény amit megígértek az Indegogo keretében. Illetve a szokásos melóval való mentegetőzés (csak megjegyzem, hogy az elmúlt 5 évben én is 12 órás műszakok mellett vittem a blogot). Köszönöm, hogy rám írtatok azért májusban Patreonon keresztül, még ha sok idő is kellett, értékelem. Részemről nincs harag, srácok, én inkább mérhetetlenül szomorú vagyok.

Utóirat: 2022.07.18-án gondoltam ránézek a Patreon oldalukra, és azzal szembesültem, hogy tisztára van vakarva, ez gondolom a Patreon felfüggesztésének eredménye.

A Facebook oldalon erről sincs kommunikáció. Ami az ajándékokat illeti, majd jönnek, legalábbis remélem, mert az egy pici pozitívum lenne, de nem sok reményt fűzök hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7717890245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása