Sötét jövő

Systemnews: A 8. év

2022. december 09. - Wittigen

Ez évben, de főleg így a születésnapunk előtt sok dolog történt, van ami jó van ami nem, glosszázzuk hát át, hogy mi történt az elmúlt évben azontúl, hogy most 8 évesek lettünk.

Offline mentés állapota

Az offline mentésünk 37,4 gigával hízott, és ez évben többször kellett hozzá nyúlnunk, de ezért hoztuk létre, és örömmel jelenthetem nem vész el adat. Több esetben egyébként kisfilmeket kellett pótolnom, ami mutatja, hogy a YT mennyire egy instabil platform.

Különféle online archívumok és biztonsági mentések

Létrehoztunk egy saját csatornát a Youtube-on hogy legyen hová visszatölteni a videókat, eddig csak egy copyright strike van rajta, de az nem a bloghoz köthetően, hanem mert teljesítettem egy kérést valaki másnak.. :D. Hiába kerestek rá, a csatornán főként privát videók vannak, hogy elkerüljük a felesleges reportolgatást. A csatornát láthatjátok akcióban a Szellemírtók örökségről és a Dr0ne kisfilmekről szóló cikkünkben. Vimeo csatornánk is van, őt akcióban az Astartes cikkeknél valamint a TIE fighter animéről szóló cikknél láthatjátok.

Emellett elkészült egy online archívum is az archive.is oldal használatával, melyet feltöltöttünk a Google Driveunkra, a MEGA repónkra és a Pastebinünkre is is felkerült és periodikusan frissül. Ezenkívül sajnálatosan posztolási metódust kellett váltanunk, hála annak, hogy az EU hozott egy tök jól átgondolt törvényt a Facebook meg túlbuzgó volt, de azért valahogy kilábaltunk belőle. Itt megjegyezném, a következőt: úgy tűnik a Facebook mégsem fog minket ezzel a dologgal sarcolni, mert nem vagyunk hivatalos újság, attól még áttértünk a kép és komment megoldásra. A képek a Sötét Jövő cikk depó nevű albumba kerülnek feltöltésre, hogy elszeparálva legyenek, a link pedig az első kommentbe kerül megosztásra. Az ok erre egész prózai: jobbak lettek a kattintási mutatók, többet kattintottatok így a cikkekre. De mindenkinek köszi a javaslatokat és a nevetést.

Fenntartható mellék projekt és cikkek

Új ficsőrként indítottam egy Moly fiókot is, a szemfüleseknek talán feltűnt az ajánlóban oldalt. Eddig tartalom nem igazán volt rajta, de ezen szép lassan változtatni tervezek, el is kezdtem a feltöltést polcokkal, értékelésekkel és ajánló listával. Ide főként olyan értékelések kerülnek, amikről nem tudok teljes cikket írni, de nyilván linkelem oda, ha van készen az is. Ami a cikkeket illeti, végig kísérhettem a Sámán létrejöttét és a Huszárok romba dőlését, ami érdekes párhuzamot alkotott, de mind két témában írt cikkünkre büszke vagyok, mert igen mélyen körbejárja a témát. Egyre többször kapom magamat azon, hogy belső cikkekre linkelek vissza, vagy azért mert kapcsolódik, vagy azért mert vissza-vissza térünk periodikusan témákhoz, így egész szép interkonnektált oldal jön így létre. Lassan közelítünk (a talonban tartott cikkekkel együtt) a 800-as lélekhatárhoz, 10. születésnapunkra szerinte már 1000 poszt fölött fogunk járni itt az oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1717945744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása