Sötét jövő

Szelek hercegnője - élőszereplős kisfilm

2024. február 04. - Wittigen

A rajongás egy nagyon erős hajtóerő (ha épp ki nem nyírják), tulajdonképpen én is ezért csinálom az Almanach projektet és magát a blogot is. És hasonló indítatásból készült el ez a kisfilm is. Fogadjátok szeretettel ezt az apró Nauszikaä szösszenetet egyenesen Brazíliából.

A kisfilm 7 évig készült nulla büdzséből, és a manga nyitójeleneteit adaptálja, elméletileg szorosabban illeszkedve a forrásanyaghoz, mint maga a film. Ezt még azért csekkolni fogom, ha már megvan a manga. Ja igen, nem olyan rég egy nagyon jó biznyicet sikerült nyélbe ütnöm, és a nekem csalódást okozó Ghost in the Shell mangasoromat el tudtam cserélni, némi ráfizetéssel egy Nauszikaä Delux Box Set-re, amit tervezek elolvasni, főleg, mivel a filmről szóló production naplóban olyan sok mindenre utalgatnak, de egyenlőre az az olvasás várat magára, mert monstrum kötet, két legalább 500 oldalas (összesen 1104 oldalnyi manga) és egyenlőre van más égetőbb dolog amit le kell tudnom. A kisfilmet egy csapat barát csinálta, forgattak sivatagban homokviharban és a maradékot zöldteremben, 1:1-es modellek segítségével fejezték be. Néhány helyen látszik a büdzsé hiánya (főleg a repülésnél ahol papírszerűnek hat a VFX munka), de a készítő látomása és a kisfilmből áradó tömény és színtiszta rajongás kárpótol minket. No meg azok a jelenetek amiket viszont sikerült tökéletesen elkapniuk. Nauszikaä jelmeze, a fura gázmaszkig bezárólag tökéletes replikája a mangában láthatónak (ennyit azért belekukkantottam a könyvekbe), a Rothadás tengerének általuk választott ábrázolása nagyon jól néz ki, és amikor Nauszikaä spórát gyűjt az pedig 1:1-ben a mangából és az animéből lett kiemelve. Valamint magát Nauszikaät játszó színésznő (Jessica Freytag) is pöpec választás volt. Biztos vagyok benne, ha meg lenne a megfelelő háttértámogatás akkor ezek a srácok jobb élőszereplős adaptációt tudnának csinálni mint nagyon sok amerikai vagy épp japán belpiaci próbálkozás (igen rád nézek élőszereplős FMA) Akit érdekelnek a bts dolgok, azoknak itt a videó, a trailer után vannak a szaftos jelenetek.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1818282445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása